• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dizi formülü hakkında bilgi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
885
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
  • excel öğrenmeye çalışıyorum ufak tefek kendi işimi çözecek kadar becere biliyorum (tıkandığımız yerlerde sağ olsun tecrübeli arkadaşlar yardımımıza yetişiyorlar)
  • forumlarda gördüğüm ve takip edebildiğim kadarı ile soruların çoğunluğu makro üzerine geliyor ( onuda öğrenmek gerek kendi adıma işin içine girmeye çalıştıkca kolay olmadığını gördüm yada gözüm korktu belkide)

sorum şu
forumu dolaşınca soruları takip ettikce dizi formül diye birşey olduğunu öğrendim açıkcası böyle birşey olduğunu biliyordum

dizi formül ile normal formül arasındaki fark nedir nerelerde kullanılır bize nasıl avantaj sağlar gibi
kısaca bilgi alabilmemiz mümkünmüdür acaba

Çözüm
Linktekine göre bir örnek hazırlayıp gif ekledim.
Sanırım orda daha iyi anlarsınız gerçi adam tam açıklamış ama ben yardımcı sütun olayı için yaptım.Mavi alan normal kod ile yapıldı.
Örnekte 3 adet yardımcı sütun var normalde iki adette olurdu.

zzz.gif
dizi formül ile normal formül arasındaki fark nedir nerelerde kullanılır bize nasıl avantaj sağlar gibi
Merhaba.
Bende tam anlamıyorum ama dizinin en önemi avantajı yardımcı sütun kullanmaya gerek bırakmaması.
Ayrıca 2021 ve 365 versiyonlarda yanlış yazmazsam diziyi kendi yapıyor.

Merhabalar
Konu ile ilgili bir link
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Rica ederiz.O linkte sadece Filtre 365 için.Dierleri normal dizi.

Ayrıca kodlar varken formüllere fazla bulaşmayın derim excel kasılabilir herbişey formülle yapılırsa.Kod o kadar zor değil zamanla tam çözersiniz.

Linktekine göre bir örnek hazırlayıp gif ekledim.
Sanırım orda daha iyi anlarsınız gerçi adam tam açıklamış ama ben yardımcı sütun olayı için yaptım.Mavi alan normal kod ile yapıldı.
Örnekte 3 adet yardımcı sütun var normalde iki adette olurdu.

zzz.gif

Çözüm
Konu Sahibi
Ayrıca kodlar varken formüllere fazla bulaşmayın derim excel kasılabilir herbişey formülle yapılırsa.Kod o kadar zor değil zamanla tam çözersiniz.

evet forumlardanda gördüğüm kadarı ile genelde kodlar ile çözüm arayışları tercih ediliyor.
sanırım dediğiniz gibi kodları öğrenmeye çalışmak daha iyi olacak gibi

teşekkürler iyi çalışmalar

Konu Sahibi
sorularda
çözüldü diye seçilebiliyordu iptalmi oldu acaba değiştiremedim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri