• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dinamik Tarihe Göre Çalışan Personellerin Gruplara Ayrılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hacigultekin

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 EN
Konuyu Başlatan
Bir personel takip çizelgesi oluşturdum bu çalışmada iki farklı çalışma sayfam var birisi log ları tuttuğum diğeri de özet sayfası. Ben özet sayfasında değerlerin seçtiğim tarihe göre departman bazlı çalışan/izinli/raporlu olarak farklı hücrelere dinamik olarak gelmesini istiyorum. Çoketopla ve eğer formüllerinin tüm kombinasyonlarını denedim olmadı. Bilen bir arkadaş konu hakkında yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• RSC Personel Takip - Kopya.xlsx
    23.7 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Uyruk ve vardiyanın tarihle nasıl ilişkilendirilecek anlamadım.
Son örneğinizde özet sayfasında bölümler arasına sütun arasına sütun eklemişiniz, LOG sayfasında ise üsten satır silmişsiniz, bunlar formülleri bozar.
LOG sayfasında kişi sayısını artırmışsınız, fark etmez bunları da sayıma dahil eder.
P2 hücresindeki tarih değişince veriler de değişir.
Bir personel takip çizelgesi oluşturdum bu çalışmada iki farklı çalışma sayfam var birisi log ları tuttuğum diğeri de özet sayfası. Ben özet sayfasında değerlerin seçtiğim tarihe göre departman bazlı çalışan/izinli/raporlu olarak farklı hücrelere dinamik olarak gelmesini istiyorum. Çoketopla ve eğer formüllerinin tüm kombinasyonlarını denedim olmadı. Bilen bir arkadaş konu hakkında yardımcı olursa çok sevinirim.
Deneyiniz; Formüller çok uzun o yüzden 1 ve R için düzenledim diğerlerini kendiniz düzenlersiniz.;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-RSC Personel Takip.xlsx
    28.3 KB · Gösterim: 11
Deneyiniz; Formüller çok uzun o yüzden 1 ve R için düzenledim diğerlerini kendiniz düzenlersiniz.;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Hocam çok çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık tam istediğim gibi olmuş.

Hocam son bir sorum daha olduğu için konuyu geri açtım. Peki Uyruk ve vardiyaya göre nasıl çekecez tarihi seçtiğimizde. Sizin formülü denedim o kısıma uyarladım ama ortak parametre bulamadığım için formül çalışmadı o kısımda. Sanırım oraya başka mantıkla yaklaşmak gerekiyor.

Kod:
Hocam son bir sorum daha olduğu için konuyu geri açtım. Peki Uyruk ve vardiyaya göre nasıl çekecez tarihi seçtiğimizde. Sizin formülü denedim o kısıma uyarladım ama ortak parametre bulamadığım için formül çalışmadı o kısımda. Sanırım oraya başka mantıkla yaklaşmak gerekiyor.

Yanlış anlamdıysam, alternatifi, deneyin

Ekli dosyalar

• RSC Personel Takip - Kopya.xlsx
    25.3 KB · Gösterim: 3
Raporlu filan gibi durumlar, düşülecek mi
Yok onlar düşülmeyecek sadece seçtiğim tarihe göre veriler gelse işim çözülür. Hangi departmandan kaç kişi Türk, Türkmen, diğer uluslardan, kaç kişi gece de gündüzde, kaç kişi çalışıyor, raporlu, yıllık izinde, resmi tatilde ve ücretsiz izinde. Yani ben özet sayfamda günü seçtiğimde hepsi otomatik gelsin. Çok teşekkürler hocam.

Geciktim, torunla dağlarda yürüyüşteydik.
Şimdiki hali işinizi görüyor olması gerek.
Nasıl olması gerektiğine göre manuel yapılmış örnek eklerseniz.

Geciktim, torunla dağlarda yürüyüşteydik.
Şimdiki hali işinizi görüyor olması gerek.
Nasıl olması gerektiğine göre manuel yapılmış örnek eklerseniz.
Hocam en güzelini yapmışsınız :) Torun sevgisi başkadır. Aşağıda tam olarak ne istediğimi belirttim. Kafam çok karıştı formüllerde. Bu konu üzerine epey kafa yormam gerekiyor sanırım.

Ekli dosyalar

• Örnek Personel Takip.xlsx
    143 KB · Gösterim: 2
Son örneğinizde özet sayfasında bölümler arasına sütun arasına sütun eklemişiniz, LOG sayfasında ise üsten satır silmişsiniz, bunlar formülleri bozar.
LOG sayfasında kişi sayısını artırmışsınız, fark etmez bunları da sayıma dahil eder.

Ekli dosyalar

• Örnek Personel Takip.xlsx
    144.3 KB · Gösterim: 4
Son düzenleme:
Çözüm
Hocam Selamlar,

Tarihin, uyruk ve vardiyayla ilişkisi şöyle olacak. 01.01.2025 tarihinde T.C. uyruklu inşaat grup şefliğinde çalışan personel sayısı nedir? İdari İşler şefliğindeki T.C. Uyruklu personel sayısı nedir?, 02.01.2025 tarihinde T.C. uyruklu inşaat grup şefliğinde çalışan personel sayısı nedir? İdari İşler grup şefliğinde T.C. Uyruklu personel sayısı nedir? aynı mantıkla yine 01.01.2025 tarihinde gündüzde İnşaat işleri grup şefliğinde kaç kişi gündüz çalışmış gecede kaç kişi çalışmış. Bu istediğim şeyi yoklama çizelgesinin altında bulunan parametreler ( çalışıyor, raporlu, izinli vb) için yapmışsınız aynı mantığın uyruklar ve vardiyalar için de olmasını istiyorum. Yani yazdığınız şu formüle "COUNTIFS(LOG!F:F;$A4;LOG!C:C;"T.M")" eğer şu tarih şuna denkse inşaat grup şefliğinde şu kadar TC uyruklu personeli say gibi ilave edilmeli. Yani o sütunlarda dinamik olmalı tarih değişince onlarda değişmeli çünkü personel listesi dinamik olacak yeni katılanlar, ayrılanlar olacağı için günlere bağlı olarak uyruklardaki kişi sayısı da değişecek.

Satır silme işlemini sonrasında yaptım istediğim gibi olmaması sebebiyle tasarımı biraz değiştirdim.

Hocam Selamlar,

Tarihin, uyruk ve vardiyayla ilişkisi şöyle olacak. 01.01.2025 tarihinde T.C. uyruklu inşaat grup şefliğinde çalışan personel sayısı nedir? İdari İşler şefliğindeki T.C. Uyruklu personel sayısı nedir?, 02.01.2025 tarihinde T.C. uyruklu inşaat grup şefliğinde çalışan personel sayısı nedir? İdari İşler grup şefliğinde T.C. Uyruklu personel sayısı nedir? aynı mantıkla yine 01.01.2025 tarihinde gündüzde İnşaat işleri grup şefliğinde kaç kişi gündüz çalışmış gecede kaç kişi çalışmış. Bu istediğim şeyi yoklama çizelgesinin altında bulunan parametreler ( çalışıyor, raporlu, izinli vb) için yapmışsınız aynı mantığın uyruklar ve vardiyalar için de olmasını istiyorum. Yani yazdığınız şu formüle "COUNTIFS(LOG!F:F;$A4;LOG!C:C;"T.M")" eğer şu tarih şuna denkse inşaat grup şefliğinde şu kadar TC uyruklu personeli say gibi ilave edilmeli. Yani o sütunlarda dinamik olmalı tarih değişince onlarda değişmeli çünkü personel listesi dinamik olacak yeni katılanlar, ayrılanlar olacağı için günlere bağlı olarak uyruklardaki kişi sayısı da değişecek.

Satır silme işlemini sonrasında yaptım istediğim gibi olmaması sebebiyle tasarımı biraz değiştirdim.
Hocam,

Benim hatam, istediğim şey uygulanabilir değil :) Sizin çözümünüz doğru, çünkü benim istediğim şey sanırım vba gerektiren birşey bir nevi gün bazlı arşivleme yapacak gibi. Siz de benim yanlış anlatış tarzımdan dolayı doğal olarak vardiya ve uyruğun tarihle olan ilişkisini anlayamadınız. O yüzden sizin hazırladığınız formata göre kullanacağım kendi formatımı değiştircem.
Çok teşekkür ederim kıymetli vaktinizi ayırdığınız için.

konu çözülmüştür.

Denermisiniz hocam 365 formüllere göre tek formül

Kod:

Ekli dosyalar

• RSC Personel Takip - 2.xlsx
    25.1 KB · Gösterim: 2
Gün bazında vardiya ve uyruk girmeniz için bu alanları tarih alanının altında belirtmelisiniz. Aşağıdaki resim gibi bir formatta olmalı, işten ayrılmışlar özet sayfasında olmamalı.
1737451869285.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri