• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dinamik labellere click olayı ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Kull

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Aşağıdaki dosyamda Cars modülünde Edit isimli bir makro kodum var. Bu kod ile dinamik labeller oluşturuluyor. Ben bu labellere click olayını nasıl ekleyebilirim. Araştırdığım kadarıyla class mödül ile yapılıyormuş ama bir türlü beceremedim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ayrıca bir önceki açtığım konuda Ahmet ve Refaz hocalarıma teşekkür edemeden konu kapandığı için burdan teşekkürlerimi iletmek istedim.
EL işareti önerisi mükemmel oldu projemi daha da güzelleştirecek.

Rica ederiz.
Mantığı anlamanız açısından resimler ekledim.
Kırmızı yerler gibi yapın.

1.png

2.png

Çözüm
Ayrıca o 3 noktaya maus gelince el işareti çıkar siz modülü eklememişsiniz tekrar ekleyip ayarladım.
istemiyorsanız silebilirsiniz.

Ayrıca myicons font dosyayı eklememişsiniz deneyen olursa dediğim font u bilgisayara yüklemesi gerekiyor açıp.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
El işaretini bütün click olaylarına ekleyecem hocam. Şimdi öncelikle dinamik click olayınını mantığını çözmem lazım. Bu kod tam istediğim gibi çalışıyor ama konuyu kapatmayın lütfen. Mantığı öğrenmem için başka sorular sormak isterim.

El işaretini bütün click olaylarına ekleyecem hocam. Şimdi öncelikle dinamik click olayınını mantığını çözmem lazım. Bu kod tam istediğim gibi çalışıyor ama konuyu kapatmayın lütfen. Mantığı öğrenmem için başka sorular sormak isterim.
Normalde böyle olmaz.Yani bütün iş bir konuda olmaz abey.Bu yüzden yeni konu açın bakarız.Kolay gelsin.

Şimdi öncelikle dinamik click olayınını mantığını çözmem lazım
MsgBox ClickLabel.Name & " týklandý!"
Yukardaki gibi yazarsanız tıklanan Label adınıda veriri mesajda.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yukardakini eklemem sebebi class için labelleri almak ve Redim preserve yada başka yollarda yapılır normalde ama en kolayı böyle.

clsEditle As LabelClickHandler bununla class tanımlanıyor zaten dosyanızda yapılmış class.
Alttaki ise set yapılıyor new anahtarı ile.
HTML:
C#:

Alttakiler ise collection içine almak için kalıp gibi düşünebilirsiniz.
HTML:
C#:

Anlamadığınız yerleride yeni konu açarsanız denk gelen üstad yarmcı olur.

Son olarak şunu yazayım dikkatimi çekti siz pages kullanmışsınız ve maus tekeri hareket edince başlıklar kayboluyor.
Bunun için bir frame kullanmalısınız bence.
Bende 1 ay öncesinden sizin yaptığınız gibi yapmaya merak salmıştım ama tam bitirememiştim acelem olmadığı için.
2 adet dosya yükledim biri frame scrollbar(internetten buldum yabancı kaynaktan) kaydırma ve bunu uygularsanız sizdeki maus tekerlek kaydırmayı iptal edebilirsiniz çünkü bana göre sizdeki iyi değil.
Diğer zipli olan dosya ise benim geliştirmek isteyipte daha bitirmediğim dosya.
Sadece test edebilirsiniz mantıken.Ayrıca maus nesnelerin üzerine gelince ilgili nesne renkleniyorda.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri