• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Database için Excel mi Accesmi ?

Bu sorun verilen destek sayesinde çözüme ulaştırılmıştır.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

japonbaba

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Katılım
7 Kas 2022
Mesajlar
29
Çözümler
1
Aldığı beğeni
14
Excel Versiyonu
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Şirketimize bağlı bir çok şantiye var, ve her şantiyenin kendine ait değişken yapıda (Aylar ve Günler) puantaj tablosu var Kimi şantiye 3 ay kimi şantiye 3 sene sürmekte dolayısı ile şantiyeler de değişken durumda o yüzden bir Database sayfası üzerine verileri aktarıp bu sayfa üzerinden istediğiniz şantiyenin yada hepsinin aylık yada yıllık bazda personel raporlamaları almak maksadı ile bu projeye başladım.

Ana dosya üzerinde örnek bir Puantaj sekmesi oluşturdum maksimum 100 personele kadar veri girişi yapılabilecek, ve bir form yardımı ile bu sekmeden yeni şantiye oluşturabiliyorum yada silebiliyorum. Fakat beni düşündüren bi durum var ortalama 10 şantiye kabul etsek ve her şantiyede ortalama 25 personelin çalışdığını düşünürsek 1 personelin aylık 30 satır 25 personelin 775 satır 1 senelik 25 personelinin verileri 9300 excel satırına denk geliyor bunu 10 ile çarparsak 1 senelik toplam veri 93000 satır hadi bu programı 3 sene kullansak 279.000 Satır veri oluşacak bu sekme ile çalışılan excel Kitabı kasma yaparmı ? Yapar ise Database sayfasını farklı bi excel dosyanına yazdırmak mı mantıklı yoksa Acces mi?
 
access sorgu ve hız bakımından excele göre daha iyi fakat kullanıllabilirliği çok daha zor. veri satır sayınız, kolay süzme yöntemleri, kopyala yapıştırma ve google sheets ile online olarak kullanmayı da düşünürseniz excel bence sizin için ideal.
 
Tablonuzu;
10 şantiye x 25 personel =250 personel sütulara yazın.
10 yıl x 365 gün =3650 gün satırlara yazın
şeklinde yaparsanız çok daha efektif olur.
Bu tablodan da istediğiniz gibi icmal ve puantaj oluşturabilirsiniz.
1669121024121.png
 
Tablonuzu;
10 şantiye x 25 personel =250 personel sütulara yazın.
10 yıl x 365 gün =3650 gün satırlara yazın
şeklinde yaparsanız çok daha efektif olur.
Bu tablodan da istediğiniz gibi icmal ve puantaj oluşturabilirsiniz.
Verdiğiniz örnek mantıklı ama şöyle bir durumda var her şantiyenin personel çalışma durumunu ve mesaisini o şantiyeye ait şantiye şefi girmekte ekteki örnek dosya ise şu şekilde çalışmakta A şantiyesi şefi dosyayı açınca sadece kendi yetkili olduğu şantiyenin puantaj sekmesi aktif oluyor ve verileri işledikten sonra verileri aktar butonu ile DB sayfasına veriler aktarılıyor dediğiniz gibi bir tablo oluşturursak şu şekilde sıkıntılara maruz kalabiliriz. Personeller şantiyeler arası çalışmayada gidebiliyor o yüzden bu proje şunuda kontrolünüde yapıyor 1.11.2022 tarihinde A şantiyesinde çalışan bir personel Aynı gün B şantiyesinde de çalışabiliyor fakat sadece mesai saati girilebiliyor çalışma durumu işlenemiyor mükerrer kayıtları önlemek amacı ile. Ve ayrıca aynı excel kitabında işçilerin hakedişlerinide hesaplama yapıyor o yüzden toplu tablo bizlerde sıkıntı oluşturur.
 

Ekli dosyalar

  • Mükerrer Kayıt ve Veri Aktarımı.xlsm
    149.2 KB · Gösterim: 8
Acces e hakimseniz kesinlikle acces. Ama accesi bilmiyorsanız en kullanılışlı program en iyi bildiğiniz programdır.
 
Veriniz Excel'deki Db Sayfasındaki gibi tutuluyorsa, Access'te veri girişi ve daha sonra her türlü raporlama çok kolay yapılabilir. kod yazmaya gerek kalmaz.
 
Çözüm
Tüm arkadaşlardan sorumuzu yorumladıkları için teşekkür ediyorum..:)
 
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Konuyu okuyanlar

Geri
Üst