• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox listesini alfabetik sıraya sokmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mediterranean

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba, örnek dosya yükledim ama, şöyle sayfa adı farklı, liste sürekli değişiyor. A2'den başlıyor A1600 küsura kadar gidiyor. Bana alfabetik sırayla gösterebilir mi.

Çözüm
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz. Anladığım kadarıyla sizin için listenizin alfabetik sırada olması yeterli. ComboBox listede ne varsa onu gösterecektir. Ben sizin örnek dosyanıza göre yazayım. Siz değiştirin. Hücre sayısı değişiyor demişsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu kodu, userform kod bölümüne yapıştırın. Sayfa adı "TEST" onu değiştirin. Satır kaçta bitecekse A1600 falan. A15'değiştirin. Siz her kapatıp açtığınızda A2:A1600 küsur alfabetik sıraya girer.
Kolay gelsin.
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz. Anladığım kadarıyla sizin için listenizin alfabetik sırada olması yeterli. ComboBox listede ne varsa onu gösterecektir. Ben sizin örnek dosyanıza göre yazayım. Siz değiştirin. Hücre sayısı değişiyor demişsiniz.

HTML:
Kod:

Bu kodu, userform kod bölümüne yapıştırın. Sayfa adı "TEST" onu değiştirin. Satır kaçta bitecekse A1600 falan. A15'değiştirin. Siz her kapatıp açtığınızda A2:A1600 küsur alfabetik sıraya girer.
Kolay gelsin.

Çözüm
Konu Sahibi

HTML:
Kod:

Kolay gelsin.
Hocam, tam istediğim gibi oldu, çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Başka sorunuz olursa konu açınız, çözüm bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri