• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru combobox daki seçili sayfaya göre veri girişi yapma

Discreum

Yeni Üye
Aldığı beğeni
36
Excel V
Office 2019 TR
sorum şu combobox a sayfaları listeleyip istediğimiz sayfayı listboxda görsellibiliyoruz peki görsellemek istediğimiz sayfaya göre yani textboxlardan 1 den fazla sayfaya verileri iletmek mümkünmü örnek dosyayı atıyorum teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba, Combobox nesnesinde çoklu seçim MultiSelect özelliği olmadığı için Listbox kullanmanız gerekir.

Eğer Listbox kullanmak isterseniz, aşağıdaki değişiklikleri yapınız.
1- Cinsi bölümü için Listbox ekleyiniz.
1640957370562.png

2- Listbox a sayfa isimlerinin eklenmesi için UserForm_Activate kodlarına aşağıdaki satırları ekleyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

3- Kayıtların eklendiği (CommandButton1_Click) kodları da aşağıdakiler ile değiştiriniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

İşlemin ekran görüntüsü
ListBox_Coklu_Secim.gif

Güncelleme: Mesajın düzenleme süresi dolduğu için ayrı mesaj olarak yazıyorum.

UserForm_Activate kodlarına Dim i As Byte satırını da ekleyiniz. Ben ilk satıra eklediğim için With ListBox2 kısmında görünmüyor.

saolun elinize sağlık peki listbox da istenilen sayfaları göstermek istesem bu mümkünmü yani 8 tane sayfam var ben istiyorumki combobox daki sayfa isimlerinin gözükmesini istiyorum

elinize sağlık attığınız son kodlama gayet başarılı yalnız bu listboxdan seçtiğimiz sayfaya veri atmada sorun var tam stabil çalışmıyor örnek olarak ekodeme at dediğim bi veriyi asansör e atıyor bunun sebebini çözemedim

yani ödeme takibi yapılacak işi seçip listboxda istenilen sayfayı listeledikten sonra asansör harici diğer sayfalardaki listboxda herhangi bi veriye tıkladığımda diğer sayfaların verisi çıkıyor biyerde ufak bi terslik var ama çözemedim bi türlü

Ekli dosyalar

Merhaba, paylaştığım kodların çalışma düzeninde bir sıkıntı yok.
Sadece Listbox için MultiSelect özelliği aktif etmemişsiniz. Bu nedenle Listbox dan Tek seçim yapılır.

Eğer Tek sayfa seçip işlem yapacaksanız Listbox kullanmaya gerek yok.
Paylaştığım kodlar dışında diğer hususlar için inceleme yapmadım.

Eğer kodlar isteğinizi karşılamıyor ise ya da yapmak istediğiniz başka bir şey ise, baştan adım adım bir anlatım yapmanız uygun olur; ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır, bende işlerden fırsat buldukça foruma bakıyorum, yetişebilirsem katkı sağlarım.

Geri