• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox da seçilen değeri Sil, Güncelle

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
120
Excel V
Office 2021 TR
Tekrardan hayırlı geceler, başınızı ağırtmaya geldim ve Hocalarımın desteğine ihtiyacım var. Valla çok denemeler yapıyorum başka formlardan alıp uyarlıyorum ama. nedense hep bir yerlerde çakışmaya maruz kalıyorum. derdime gelecek olursak:

1- FrmArsvAyar da ComboBox1 için yeni veri (Veriler Sayfasında) U2 sütunu ekleme tamam fakat iptal olan veriyi silmek için kod lazım.

2- FrmArsvAyar sayfasındaki ComboBox1 verilerini Güncelleme yapmak için için kod lazım.

3- ComboBoxlar burada 4 adet çakışma yapmayan kodlar lazım bilginize. Üstatlarım birini yaparsa ben çoğaltırım.

4- Multipage içinde 4 adet ComboBox var bir tanesini yapılırsa devamını ben getiririm.

Ekli dosyalar

• 01.png
    01.png
    76.7 KB · Gösterim: 13
  • 02.png
    02.png
    146 KB · Gösterim: 12
Çözüm
Else
MsgBox "Aranan bulunamadi..", vbCritical, "Bilgi"

Yukardaki kodlar eklendi güncelleme yada silmede aranan yoksa mesaj için.Bunları eklersiniz diye eklememiştim kodlara.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Merhaba sayın hocam.
Dosya yüklemenizi rica eder saygılarımızı sunarız.Eklerseniz sizin faydanıza olacağını hatırlatıp gerekeni yapmanızı arz ederiz :)

Sime ve güncelleme kodları o kadar kolay yazılmıyor maliesef.Benzersiz mesela satır no gibi varsa iş kolay ama yinede türlü türlü yolan yapılır mesela match,find yada döngü ile satır bulunup silinip güncellenir.Bunun için herzaman üzerine badıp tekrar tekrar yazdığımız gibi örneğe ihtiyaç var yada forumda bolca silme,güncelleme hatta sanıyorum dosyanızdada silme vs... kıdlar vardır.

Hocam resimdeki gibi kodları ekleyin.Function olan arananın satır numarasını getirir U sütunundan.
Kendinize göre ayarlamalar yaparsınız ve silinsinmi,güncellensinmi gibi sorular çıksın isterseniz onuda bence siz halledebilirsiniz.
Güncellme için textbox vs.. olmadığı için inputboxa yazmanız gerek gifteki gibi.

HTML:
C#:

5.gif

Screenshot 2024-08-10 132322.png

Hocam güncelleme tamam hallolmuş emeğine yüreğine sağlık fakat sil kodunda silme işlemi sonrası H sütünü düzenleme için formül yada kodla temizleme yapabilir miyiz silme sonrası için. Yeni Büro eklemek istediğimizde sıkıntı yok ama sonrasında silme kaynaklı hatalı bir büro adı eklenmiş gibi oluyor. formül silindiği için.

Ekli dosyalar

• 02.png
    02.png
    110.4 KB · Gösterim: 8
  • 01.png
    01.png
    92 KB · Gösterim: 8
  • Deneme.xlsm
    Deneme.xlsm
    1.1 MB · Gösterim: 4
Rica ederim.Evet H sütunu olayının farkına varmıştım ama formül olduğu için dokunmamıştım.Az bir kod ekleme ile çözeriz hocam pc açınca.

Normalde H sütununa formüle gerek yok ben bir kod yazdım formüle gerek olmadan aynı kodları ekleme içinde uygulayabilirsiniz.
Birde formüllü yapıp eklerim.

son As Long
son = .Cells(Rows.Count, "U").End(3).Row + 1
.Range("H2:H" & son).Value = .Range("U2:U" & son).Value

Yukardaki kodlar eklendi sadece.

HTML:
C#:

Sağolun hocam Güncelle koduna bir bakarmısınız. Hatayı bulamıyorum. Güncelleme yapmıyor sanki kod yok gibi hata da vermiyor.

Ekli dosyalar

Else
MsgBox "Aranan bulunamadi..", vbCritical, "Bilgi"

Yukardaki kodlar eklendi güncelleme yada silmede aranan yoksa mesaj için.Bunları eklersiniz diye eklememiştim kodlara.

HTML:
C#:

Çözüm
Hocam emeğine yüreğine klavyene sağlık Allah razı olsun sizden işlem tamam testler sonuç verdi konu kilit.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri