• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox a Sayfadan Şartlı Veri Çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba
Rapor isimli sayfadan sorgula isimli userformdaki comboboxlara bazı sütundaki verileri (aynı değerler 1 defa gösterilmek üzere) çekmek istiyorum.
Yalnız comboboxa veri girişi yapılmışsa sonraki seçimlerin onunla sınırlandırılmasını istiyorum.Rapor sayfasındaki 4.satırdan başlamak üzere dolu satırları bu şekilde getirmek istiyorum.
Sorgula isimli userformda 1 den 7 ye kadar comboboxlar var.Comboboxlara çekmek istediğim sütunlar :
cbo1=2.sütun, cbo2=3.sütun ,cbo3=4.sütun , cbo4=5.sütun ,cbo5=7.sütun, cbo6=6.sütun ,cbo7=18,19,20.sütunlar.(cbo7 ye 3 sütundaki veriyi getirmek istiyorum. mümkünmü bilemiyorum.)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Merhaba.
Kodların bir kısmı altta.
Mesela f2 ikinci sütun demek.
Düğerlerini ayarlayabilirsiniz.
Bağlantılı combolar yaptım combo1 seçilince ikinciye ona göre gelir.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Merhaba
Rapor isimli sayfadan sorgula isimli userformdaki comboboxlara bazı sütundaki verileri (aynı değerler 1 defa gösterilmek üzere) çekmek istiyorum.
Yalnız comboboxa veri girişi yapılmışsa sonraki seçimlerin onunla sınırlandırılmasını istiyorum.Rapor sayfasındaki 4.satırdan başlamak üzere dolu satırları bu şekilde getirmek istiyorum.
Sorgula isimli userformda 1 den 7 ye kadar comboboxlar var.Comboboxlara çekmek istediğim sütunlar :
cbo1=2.sütun, cbo2=3.sütun ,cbo3=4.sütun , cbo4=5.sütun ,cbo5=7.sütun, cbo6=6.sütun ,cbo7=18,19,20.sütunlar.(cbo7 ye 3 sütundaki veriyi getirmek istiyorum. mümkünmü bilemiyorum.)
Yardımcı olursanız sevinirim.
Örnek dosya yı eklemiştim ama sanırım internet sorunu dolayısıyla yüklenemedi.Örnek dosya aşağıdaki gibidir .

Ekli dosyalar

• örnek.xlsm
    40.3 KB · Gösterim: 4
Merhaba.
Kodların bir kısmı altta.
Mesela f2 ikinci sütun demek.
Düğerlerini ayarlayabilirsiniz.
Bağlantılı combolar yaptım combo1 seçilince ikinciye ona göre gelir.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• örnek.xlsm
    40.1 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Çok Teşekkür ediyorum Sayın Refaz .Ellerine ,emeğine sağlık...
Galiba öğrenene kadar başına bela olmaya devam edicez:)...

Çok Teşekkür ediyorum Sayın Refaz .Ellerine ,emeğine sağlık...
Galiba öğrenene kadar başına bela olmaya devam edicez:)...
Rica ederim abey,
Daha öncede farklı kodlarla bu şekilde bağlantılı comboları yapmıştık sanıyorum :)
Bukezde dedim Ado ile yapayım bari :)

Rica ederim abey,
Daha öncede farklı kodlarla bu şekilde bağlantılı comboları yapmıştık sanıyorum :)
Bukezde dedim Ado ile yapayım bari :)
Vala evet yapmıştın :) .Artık konu atarken İnşallah başkası çözüm atarda Refaz a kalmaz diye içimden geçiriyorum.Ama her düşünüşte sonu, çözümü seninle bitiyor.Ters etki yaratıyor..
Tekrar teşekkür ediyorum .Emeğine sağlık kardeşim.

Vala evet yapmıştın :) .Artık konu atarken İnşallah başkası çözüm atarda Refaz a kalmaz diye içimden geçiriyorum.Ama her düşünüşte sonu, çözümü seninle bitiyor.Ters etki yaratıyor..
Tekrar teşekkür ediyorum .Emeğine sağlık kardeşim.
Banada zaten siz ve yanılmıyorsam iki üyeye çözüm bulmak nasip oluyor nedense hep :)
Bu arada temizleme koduna userforminitalieze gibi kod yazarsanız tam olur yanlış yazmış olabilirim.Diğerlerinede uygulayabilirsiniz.

Banada zaten siz ve yanılmıyorsam iki üyeye çözüm bulmak nasip oluyor nedense hep :)
Başında sadece 3 bela (sen nasip diyorsun tabi:) ) varsa bundan sonra içimden hiç birşey geçirmeden gönül rahatlığıyla konu açıcam.Nasibin bol olsun ... :)
Tekrar teşekkür ederim kardeşim samimiyetin için sağol.

Başında sadece 3 bela (sen nasip diyorsun tabi:) ) varsa bundan sonra içimden hiç birşey geçirmeden gönül rahatlığıyla konu açıcam.Nasibin bol olsun ... :)
Tekrar teşekkür ederim kardeşim samimiyetin için sağol.
Rica ederim abey.
Çekinmeden konu açaabilirsiniz zaten forum bunun için var.Bazıları konu açıyor örnek dosya yok ne nasıl olacak belli değil.Bundan dolayı deli ediyorlar bazen :)
Sizin açtığınızkınuyu anladığım için olması gerek çözülüyor :)
Kolay gelsin.

Rica ederim abey.
Çekinmeden konu açaabilirsiniz zaten forum bunun için var.Bazıları konu açıyor örnek dosya yok ne nasıl olacak belli değil.Bundan dolayı deli ediyorlar bazen :)
Sizin açtığınızkınuyu anladığım için olması gerek çözülüyor :)
Kolay gelsin.
Çok teşekkür ediyorum sağolun.Sizede kolay gelsin ..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri