• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoklu sayfada otomatik arama yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ibrhm06

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2007 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba arkaadaslar elimizde bulunan verileri otomatik arama ile ekranda görmemiz gerekiyor çalışma ortamında her yaştan buyuk ve küçükler var verı yaklasık 9000 adet ekte bulunan listede pafta adlarını listelemesi yapılacak teşekkür ederim konu bulamadığım için konu açtım yardımlarınız ıcın
yapılmas ıstenen B sutununda bulunan verıler genel olarak arama yapılıyor ve en az 6 sayfa var bunların hepsınden calısma kitabı ile arama yapıp buluyordum daha hızlı bulabıleceıgmız bır durum var mı

Ekran Alıntısı.JPGesekkur ederim

Ekli dosyalar

• ÖRNEK.xlsx
    148.6 KB · Gösterim: 5
Sayın ibrhm06
MERKEZ TÜM sayfasında B sütununda bulunan verileri
diğer sayfaların B sütunda arayacağız.
Dosyanın formatından ben bunu anladım.
Diyelim aradığımızı bulduk.
Sonra ne yapacağız.
Kolay gelsin.

Sayın ibrhm06
MERKEZ TÜM sayfasında B sütununda bulunan verileri
diğer sayfaların B sütunda arayacağız.
Dosyanın formatından ben bunu anladım.
Diyelim aradığımızı bulduk.
Sonra ne yapacağız.
Kolay gelsin.
bu bizim arşivde kulandıgımız pafta ındeksı amaç nerede olduğunu tespit etmek ctrl+f ile arattırma eksık oluyor bazen ondan dolayı kitapta otomatik arayıp satırı onumuze getırıp hangi dolapta olduğu bilgisine erişmiş olacagız amaç pafta adını bulmak gerisi çok önemli değil

bu bizim arşivde kulandıgımız pafta ındeksı amaç nerede olduğunu tespit etmek ctrl+f ile arattırma eksık oluyor bazen ondan dolayı kitapta otomatik arayıp satırı onumuze getırıp hangi dolapta olduğu bilgisine erişmiş olacagız amaç pafta adını bulmak gerisi çok önemli değil
1693646024957.png
Ctrl+F de burayı işaretlerseniz diğer sayfalarda da arar.

Sayın ibrhm06
Soruma tam yanıt alamasam da
anladığım kadarıyla birşeyler yazdım.
MERKEZ TÜM sayfasında B sütunundaki verileri
benzersizleştirerek UserFormda bir combobox a yükledim.
ComboBox dan seçtiğiniz veri tüm sayfalarda aranır
MERKEZ TÜM sayfasında
L sütununda sayfa adı M sütununda aranan verinin o sayfadaki satır numarası yazılır.
Benden pafta nedir ne değildir anlamamı beklemeyin.
Öyle değil mi ? :)
Deneyin detayını hallederiz.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK_ibrhm06.xlsm
    167.5 KB · Gösterim: 3
Sayın ibrhm06
Ekteki dosyayı kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• userx_PAFTA_BUL.xlsm
    159.9 KB · Gösterim: 3
Sayın ibrhm06
Soruma tam yanıt alamasam da
anladığım kadarıyla birşeyler yazdım.
MERKEZ TÜM sayfasında B sütunundaki verileri
benzersizleştirerek UserFormda bir combobox a yükledim.
ComboBox dan seçtiğiniz veri tüm sayfalarda aranır
MERKEZ TÜM sayfasında
L sütununda sayfa adı M sütununda aranan verinin o sayfadaki satır numarası yazılır.
Benden pafta nedir ne değildir anlamamı beklemeyin.
Öyle değil mi ? :)
Deneyin detayını hallederiz.
Kolay gelsin.
çok tesekkur ederım amacım yazarken otomatık olarak araması aslında yanı b sutununda yazan veriyi bulup benzesiz değil yazarak başlagımızda bularak devam etmesı ve sonunda aradıgımız varsa zaten benzersi,z olarak cıkıyor yoksa bır eksık olanı da bulunması gerekıyor
ornek 13-j-ı-a lazım ama ararken 13-j-1 var sadece oda olabilir paftayı bılmenıze gerek yok 20 yıldır tasıyoruz ama emın olun cok yararlı olan bır evrak :)

çok tesekkur ederım amacım yazarken otomatık olarak araması aslında yanı b sutununda yazan veriyi bulup benzesiz değil yazarak başlagımızda bularak devam etmesı ve sonunda aradıgımız varsa zaten benzersi,z olarak cıkıyor yoksa bır eksık olanı da bulunması gerekıyor
ornek 13-j-ı-a lazım ama ararken 13-j-1 var sadece oda olabilir paftayı bılmenıze gerek yok 20 yıldır tasıyoruz ama emın olun cok yararlı olan bır evrak :)
Combobox a yazmaya başladığınızda zaten otomatik olarak kendini doldurmaya başlıyor.
Ve liste seçili hale geliyor. Aradığınız veri yoksa ComboBox seçili halde olmaz.
Bu sadece MERKEZ TÜM sayfası için geçerli.
Benim anladığım size lazım olan, tüm sayfaların
B sütunundaki paftaları tek bir sütunda toplayıp daha sonra onları benzersizleştirerek listelemek.
Siz ComboBox da yazdıkca o zaten kendini otomatik olarak dolduruyor.
Varsa liste seçili hale gelmeye başlar.
Yoksa liste zaten seçili durumda olmaz. Yine de emin olmak için butonla arama yapabilirsiniz.
Eğer doğru anlamışsam bu minvalde yeniden düzenlenebilir.
Kolay gelsin.

Sayın ibrhm06
Sanırım bu.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK_ibrhm06.xlsm
    168.3 KB · Gösterim: 5
C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
not defterinde yazıyor tuş ataması yaparak arayabilirsiniz

Ekli dosyalar

• Yeni Metin Belgesi.txt
    1.6 KB · Gösterim: 4
Combobox a yazmaya başladığınızda zaten otomatik olarak kendini doldurmaya başlıyor.
Ve liste seçili hale geliyor. Aradığınız veri yoksa ComboBox seçili halde olmaz.
Bu sadece MERKEZ TÜM sayfası için geçerli.
Benim anladığım size lazım olan, tüm sayfaların
B sütunundaki paftaları tek bir sütunda toplayıp daha sonra onları benzersizleştirerek listelemek.
Siz ComboBox da yazdıkca o zaten kendini otomatik olarak dolduruyor.
Varsa liste seçili hale gelmeye başlar.
Yoksa liste zaten seçili durumda olmaz. Yine de emin olmak için butonla arama yapabilirsiniz.
Eğer doğru anlamışsam bu minvalde yeniden düzenlenebilir.
Kolay gelsin.
elızne saglık tsekkru ederım mevcut bılgısayarda makrolar ve butonlar calısmıyor versıyondan dolayı muhtemel bakıp bılgı yazarım

örneği deneyiniz

Ekli dosyalar

• ÖRNEK.xlsm
    162.7 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri