• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu Kriterli ve Farklı Boyuttaki İki Tabloyu Karşılaştırıp "Uyuşmayanları" Tek Hücrede Listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

YunuS

Yeni Üye
Aldığı beğeni
37
Katkı
%20
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Üstatlar, hocalarım selamlar, iyi forumlar.
Fabrikanın hammadde lojistik raporlamasında içinden çıkamadığım, formül sınırlarını zorlayan bir krizimiz var. Forumda normal iki listeyi karşılaştırma konularını inceledim ama bendeki durum biraz daha komplike.Örnek dosyada görebileceğiniz üzere sol tarafta A Bölgesi, sağ tarafta ise satır sayısı tamamen farklı olan B Bölgesi veri matrisi var. Benim sadece ürün kodlarını değil; Ürün Kimliği + Parti No + Lokasyon bilgilerinin üçünü birden çapraz kontrol etmem gerekiyor.İstediğim Senaryo:Eğer Ürün Kimliği iki tarafta da varsa ama Parti No veya Lokasyon bilgilerinden biri bile farklıysa bu uyuşmayan satırı yakalamalı,Sağdaki tabloda olup soldaki tabloda hiç olmayan tamamen yeni ürünleri de listeye dahil etmeli,En kritik nokta: Tüm bu uyuşmazlıkları I3 hübresinden itibaren tek bir dinamik dizi formülüyle (aşağı taşacak şekilde) aradaki boşlukları kapatarak listelemeli.Klasik yardımcı sütun kurguları ana dosyamı (60 bin satır) kilitliyor. Office 365 kullanıcısıyım. Bu 3 kriterli matris eşleştirmesini tek hücrede çözebilecek bir fonksiyon dehası var mıdır aramızda?
Örnek dosyam ektedir.

Merhaba

Sanırım bir hata var. Ekli dosya ile bahsettiğiniz konunun bir bağlantısını göremedim.

Anlattıklarından hareketle Benzer Bir Konu linkini inceleyin. Bu tarz bir çözüm olacak sizinki de. Formülü kendinize göre uayarlayabilirsiniz. Sorun yaşarsanız da Asıl dosyanızı eklerseniz gerçek veriler üzerinde tekrar çalışırız.

İyi çalışmalar.

Üstatlar, hocalarım selamlar, iyi forumlar.
Fabrikanın hammadde lojistik raporlamasında içinden çıkamadığım, formül sınırlarını zorlayan bir krizimiz var. Forumda normal iki listeyi karşılaştırma konularını inceledim ama bendeki durum biraz daha komplike.Örnek dosyada görebileceğiniz üzere sol tarafta A Bölgesi, sağ tarafta ise satır sayısı tamamen farklı olan B Bölgesi veri matrisi var. Benim sadece ürün kodlarını değil; Ürün Kimliği + Parti No + Lokasyon bilgilerinin üçünü birden çapraz kontrol etmem gerekiyor.İstediğim Senaryo:Eğer Ürün Kimliği iki tarafta da varsa ama Parti No veya Lokasyon bilgilerinden biri bile farklıysa bu uyuşmayan satırı yakalamalı,Sağdaki tabloda olup soldaki tabloda hiç olmayan tamamen yeni ürünleri de listeye dahil etmeli,En kritik nokta: Tüm bu uyuşmazlıkları I3 hübresinden itibaren tek bir dinamik dizi formülüyle (aşağı taşacak şekilde) aradaki boşlukları kapatarak listelemeli.Klasik yardımcı sütun kurguları ana dosyamı (60 bin satır) kilitliyor. Office 365 kullanıcısıyım. Bu 3 kriterli matris eşleştirmesini tek hücrede çözebilecek bir fonksiyon dehası var mıdır aramızda?
Örnek dosyam ektedir.
Deneyiniz

Alternatif bir formül:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocalarım, üstatlarım hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, ellerinize emeklerinize sağlık. İyi ki varsınız!
KarıncaZ hocam, ilk andaki dosya uyuşmazlığı uyarınız ve doğru mantığa yönlendirmeniz için çok teşekkürler. Sayenizde konunun rotasını doğru çizdik.
SNNAY hocam, hazırladığınız revize dosya ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Kurguyu anlamamda ve mantığı oturtmamda çok büyük yardımı oldu.
askan hocam, paylaştığınız dinamik dizi formülünü kendi asıl dosyama, yani 60 bin satırlık o devasa hammadde matrisine birebir uyarladım. Yardımcı sütun kullanmadan, tam istediğim gibi I3 hücresinden aşağıya doğru aradaki tüm boşlukları kapatarak tıkır tıkır döktü verileri. Sıfır kasma, sıfır donma ile muazzam bir performans gösterdi.

Fabrikadaki lojistik krizimizi üçünüzün de değerli katkılarıyla sıfır hata ile çözmüş olduk.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri