• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu Koşula Göre Ağırlıklı Ortalama Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
89
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Formdaş Arkadaşlar,

Bir bölümün periyodik aralıklarla denetlemek için çeşitli sorular hazırlarmıştır.
Bu sorulara 1 ile 5 Katsayı Puanları ile puanlama yapılmaktadır.
Denetçinin verdiği "KatsayıPuanı" x "Etki Oranı / 5 olarak hesaplanarak ağırlıklı ortalamaya ulaşılmaya çalışılmaktadır.
III. Denetmen tüm soruların değerlendirmelerine katılmak zorunluluğu bulunurken, I. ve II. denetmenlerinin birbirinden farklı soruların katılmama durumları bulunmaktadır. İşte bu noktada ağırlıklı ortalamanın hesaplanması konusunda yardırma ihtiyacım vardır.
Ekteki örnek çalışmada gerekli detaylar yer almakta olup, değerli çözüm önerilerini ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Çözüm

Bir bölümün periyodik aralıklarla denetlemek için çeşitli sorular hazırlarmıştır.
Denetçinin verdiği "KatsayıPuanı" x "Etki Oranı / 5 olarak hesaplanarak ağırlıklı ortalamaya ulaşılmaya çalışılmaktadır.
III. Denetmen tüm soruların değerlendirmelerine katılmak zorunluluğu bulunurken, I. ve II. denetmenlerinin birbirinden farklı soruların katılmama durumları bulunmaktadır. İşte bu noktada ağırlıklı ortalamanın hesaplanması konusunda yardırma ihtiyacım vardır.
Ekteki örnek çalışmada gerekli detaylar yer almakta olup, değerli çözüm önerilerini ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla.
istediğiniz formülü yazdım.

Saygılarımla.
istediğiniz formülü yazdım.

Ekli dosyalar

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın volki_112,

Bazen terzi kendi söküğünü dikememiş derler, ben de tam bu durumu yaşıyorum.
Konuya gösterdiğinin çözüm için size çok teşekkür ederim.
ALLAH sizden razı olsun.
Hakkınızı helal ediniz lütfen.

Saygılarımla.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri