• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoketopla formülünde aynı veri ve aynı formülde hatalı toplam

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sitahan

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
çoketopla formülüyle veri üzerinden yıllık satış hazırlmaya çalışıyorum. Listede modül modül veriler var. Bir kaç modül aynı veri ve formül kullanarak doğru sonuç alıyorum fakat bir tanesinden hatalı toplam yapıyor. Aynı aralık ve aynı formülle bu hatanın sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Çözüm
Hatayı buldum.
DOLAP kelimesi çıplak gözle bakıldığında 5 karakter. Ancak siz o sütunda DOLAP kelimesini girerken, DOLAP kelimesinin son harfi P'den sonra boşluk bırakmışsınız. Bunun sayısı da 187. Bunları tek tek bulup P'den sonra bıraktığınız boşlukları silmelisiniz. Yada kullandığınız fonksiyonda KIRP fonksiyonunu kullanmalısınız. Bu tür hatalar sadece metinsel değerlerde olur. Rakamsal değerlerde en sona boşluk isteseniz de bırakamazsınız.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Sayfa 9'da bir üstte 5 nci satırdaki formülleri alt satıra yani 9 ncu satıra kopyala yapıştır ile yapıştırmışsınız. Arada 4 satır var. Dolayısıyla 5 nci satırdaki formülünüz VERİ sayfası 2 nci satırdan başlıyor, ancak 9 ncu satırdaki formülünüz 6 ncı satırdan başlıyor. Hatanın kaynağı bu. Formülünüzü VERİ sayfası 2 nci satıra göre yeniden düzenlerseniz hata kalkar.
Lütfen dönüş yapınız.

Sayfa 9'da bir üstte 5 nci satırdaki formülleri alt satıra yani 9 ncu satıra kopyala yapıştır ile yapıştırmışsınız. Arada 4 satır var. Dolayısıyla 5 nci satırdaki formülünüz VERİ sayfası 2 nci satırdan başlıyor, ancak 9 ncu satırdaki formülünüz 6 ncı satırdan başlıyor. Hatanın kaynağı bu. Formülünüzü VERİ sayfası 2 nci satıra göre yeniden düzenlerseniz hata kalkar.
Lütfen dönüş yapınız.
iyi günler. Sorun tam olarak 5.satırdaki ilk formül. Dolap aratmaya çalıştığım kısım. Aynı veri havuzundan aynı formülle yaptığım halde eksik toplam söz konusu oluyor. Sadece dolap aratırken diğerlerinden toplamlar doğru

Hangi hatalı rakam kaç çıkması lazım ?

5 satırdaki dolap sayısı verilere göre 223 olması gerekiyor. Ama 35 olarak topluyor.

1740057848108.png

Filitre ile, MODÜL 1'den DOLAP, ÜRÜN'den de OPAL YATAK ODASI seçilmek istendiğinde filitrede sadece XXXXX YATAK ODASI seçenekleri çıkıyor. Demekki DOLAP için ürünün tek seçeneği XXXXX YATAK ODASI seçeneği. Bu durumda ÇOETOPLA fonksiyonu yerine sadece ETOPLA fonksiyonunu kullanırsanız 223 rakamına ulaşılıyor. Yani Sayfa9 sayfasında B5 hücresine ; =ETOPLA(VERİ!C2:C950;"OPAL YATAK ODASI";VERİ!E2:E950) formülünü yazarsanız 223 rakamına ulaşırsınız.

Filitre ile, MODÜL 1'den DOLAP, ÜRÜN'den de OPAL YATAK ODASI seçilmek istendiğinde filitrede sadece XXXXX YATAK ODASI seçenekleri çıkıyor. Demekki DOLAP için ürünün tek seçeneği XXXXX YATAK ODASI seçeneği. Bu durumda ÇOETOPLA fonksiyonu yerine sadece ETOPLA fonksiyonunu kullanırsanız 223 rakamına ulaşılıyor. Yani Sayfa9 sayfasında B5 hücresine ; =ETOPLA(VERİ!C2:C950;"OPAL YATAK ODASI";VERİ!E2:E950) formülünü yazarsanız 223 rakamına ulaşırsınız.
Söylediğinizi deneyeceğim, benim takıldığım nokta diğer verileri aynı formülle bulurken sadece bu veride neden hata oluyor onu anlamak istiyorum.

Hatayı buldum.
DOLAP kelimesi çıplak gözle bakıldığında 5 karakter. Ancak siz o sütunda DOLAP kelimesini girerken, DOLAP kelimesinin son harfi P'den sonra boşluk bırakmışsınız. Bunun sayısı da 187. Bunları tek tek bulup P'den sonra bıraktığınız boşlukları silmelisiniz. Yada kullandığınız fonksiyonda KIRP fonksiyonunu kullanmalısınız. Bu tür hatalar sadece metinsel değerlerde olur. Rakamsal değerlerde en sona boşluk isteseniz de bırakamazsınız.

Çözüm
Bu arada doğru sayı 223 değil, 222 olmalı.

Hatayı buldum.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapın
Hatayı buldum.
İlginiz için teşekkür ederim. Ben de yazıyla ilgili bir problem olabilir diye isim değişikliğini denedim toplamayı yaptı ve dediğiniz gibi gözle görünmeyen yazım farklarından dolayı toplama yapmıyormuş. Emeğinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri