Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
#AD? Hatasından ziyade formülünüz mantığa uygun değil, ÇOKEĞER in içine girdiğinizde kriter1 sonuç1 kriter2 sonuç2 olayını çözer ama sen burada VE yi dahil ederek koşul 1 sonuç1 sonuç2 istemişsin , formülünde ÇOKEĞER ve VE birlikte uyumlu çalışmıyor.Peki üstat, şu formülü yazınca #AD? hatası veriyor, nerede hata yapıyorum?
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Cevap için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla böyle bişe istiyosun. Anlamadığım kadarıyla ise bu maçlarda iddia Alt Üst muhabbeti mi (Futbol ile alakam olmadığı için anlamak benim için zor olacak)
DeneyinizÖrnek dosya ekte
Evet kullanılabilir. ÇOKEĞER fonksiyonu birden fazla koşulu kontrol edebildiği için Ve fonksiyonu gibi çalışsa da bazen karmaşık işlemler için extra VE fonksiyonu ile desteklenebilirÜstat teşekkür ederim.
Merak ettiğim için sormuştum, çokeğer ile ve birlikte kullanılabiliyor mu?
#AD? Hatasından ziyade formülünüz mantığa uygun değil, ÇOKEĞER in içine girdiğinizde kriter1 sonuç1 kriter2 sonuç2 olayını çözer ama sen burada VE yi dahil ederek koşul 1 sonuç1 sonuç2 istemişsin , formülünde ÇOKEĞER ve VE birlikte uyumlu çalışmıyor.Peki üstat, şu formülü yazınca #AD? hatası veriyor, nerede hata yapıyorum?
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
#AD? Hatasından ziyade formülünüz mantığa uygun değil, ÇOKEĞER in içine girdiğinizde kriter1 sonuç1 kriter2 sonuç2 olayını çözer ama sen burada VE yi dahil ederek koşul 1 sonuç1 sonuç2 istemişsin , formülünde ÇOKEĞER ve VE birlikte uyumlu çalışmıyor.
ÇOKEĞER, her koşul için tek tek sonuçlar ister. VE, bir grup koşulu tek bir DOĞRU/YANLIŞ sonucuna bağlar ve ÇOKEĞER bu tür mantıksal sonuçlarla çalışmaz.
Sen bu formülü 1. 2. ve 3. periyotların alt üst sonucuna göre 4. periyotun ne biteceğini tahmin etmek için mi kullanacaksın?
Bu mümkün mü ? Geleceği kimse bilemez ki !Program, maç sonuçlarını %99,99 doğru tahmin ediyor, fakat benim amacım %100'ü bulmak.
Sayın mert25,
Bu mümkün mü ? Geleceği kimse bilemez ki !
Ayrıca,
Mavinin ikisi 0, kırmızının da biri 0 biri 1 ise,
veya
Kırmızının ikisi 0, mavinin de biri 0 biri 1 ise,
Bu durumda nasıl olacak ?