• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çokeğer İle Ve Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
60
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Çokeğer ile birlikte VE kullanımı mümkün mü acaba? İnternette bununla ilgili bir bilgi/örnek bulamadım.

Çözüm
Peki üstat, şu formülü yazınca #AD? hatası veriyor, nerede hata yapıyorum?

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
#AD? Hatasından ziyade formülünüz mantığa uygun değil, ÇOKEĞER in içine girdiğinizde kriter1 sonuç1 kriter2 sonuç2 olayını çözer ama sen burada VE yi dahil ederek koşul 1 sonuç1 sonuç2 istemişsin , formülünde ÇOKEĞER ve VE birlikte uyumlu çalışmıyor.
ÇOKEĞER, her koşul için tek tek sonuçlar ister. VE, bir grup koşulu tek bir DOĞRU/YANLIŞ sonucuna bağlar ve ÇOKEĞER bu tür mantıksal sonuçlarla çalışmaz.
Sen bu formülü 1. 2. ve 3. periyotların alt üst sonucuna göre 4. periyotun ne biteceğini tahmin etmek için mi kullanacaksın?
yapmak istediğiniz soruyu sorarsanız daha anlaşılır olur. mantıken kullanılabilir olması lazım.

Örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

• çokeğer.xlsx
    9.6 KB · Gösterim: 11
Anladığım kadarıyla böyle bişe istiyosun. Anlamadığım kadarıyla ise bu maçlarda iddia Alt Üst muhabbeti mi (Futbol ile alakam olmadığı için anlamak benim için zor olacak) :)

Ekli dosyalar

• çokeğer.xlsx
    10.4 KB · Gösterim: 6
Anladığım kadarıyla böyle bişe istiyosun. Anlamadığım kadarıyla ise bu maçlarda iddia Alt Üst muhabbeti mi (Futbol ile alakam olmadığı için anlamak benim için zor olacak) :)
Cevap için teşekkür ederim.
İhtimaller çok fazla olduğu için çokeğer ile ve yi birlikte kullanmak istiyorum. Sadece eğer+ve bazen yetmiyor.
Mesela örnek dosyadaki 7. satırın üst olması gerekiyor.

Üstat teşekkür ederim.

Merak ettiğim için sormuştum, çokeğer ile ve birlikte kullanılabiliyor mu?

Üstat teşekkür ederim.

Merak ettiğim için sormuştum, çokeğer ile ve birlikte kullanılabiliyor mu?
Evet kullanılabilir. ÇOKEĞER fonksiyonu birden fazla koşulu kontrol edebildiği için Ve fonksiyonu gibi çalışsa da bazen karmaşık işlemler için extra VE fonksiyonu ile desteklenebilir

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Kod:
#AD? Hatasından ziyade formülünüz mantığa uygun değil, ÇOKEĞER in içine girdiğinizde kriter1 sonuç1 kriter2 sonuç2 olayını çözer ama sen burada VE yi dahil ederek koşul 1 sonuç1 sonuç2 istemişsin , formülünde ÇOKEĞER ve VE birlikte uyumlu çalışmıyor.
ÇOKEĞER, her koşul için tek tek sonuçlar ister. VE, bir grup koşulu tek bir DOĞRU/YANLIŞ sonucuna bağlar ve ÇOKEĞER bu tür mantıksal sonuçlarla çalışmaz.
Sen bu formülü 1. 2. ve 3. periyotların alt üst sonucuna göre 4. periyotun ne biteceğini tahmin etmek için mi kullanacaksın?

Çözüm

Anladım, bilgi için teşekkür ederim.

Amacım şu; Geçmiş maçları inceliyorum. Eğer tüm periyotlar alt veya üst gelmişse, ilk yarı ikinci yarı alt ya da üst gelmişse, bir de takımların tüm periyotlarda attıkları ve yedikleri sayılar alt veya üst gelmişse o maç boş geçilsin. Epeyce hallettim gibi. Fakat çok fazla seçenek var. Bu nedenle çokeğer + ve olur mu diye düşünmüştüm ama olmuyorsa başka yöntem denemek gerek.

Bu sitenin katkılarıyla harika bir program oldu. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Bu programın bir benzeri bu ülkede hiç kimsede yok, buna eminim. Program, maç sonuçlarını %99,99 doğru tahmin ediyor, fakat benim amacım %100'ü bulmak.

Sayın mert25,
Program, maç sonuçlarını %99,99 doğru tahmin ediyor, fakat benim amacım %100'ü bulmak.
Bu mümkün mü ? Geleceği kimse bilemez ki !
Ayrıca,
Mavinin ikisi 0, kırmızının da biri 0 biri 1 ise,
veya
Kırmızının ikisi 0, mavinin de biri 0 biri 1 ise,
Bu durumda nasıl olacak ?

Sayın mert25,

Bu mümkün mü ? Geleceği kimse bilemez ki !
Ayrıca,
Mavinin ikisi 0, kırmızının da biri 0 biri 1 ise,
veya
Kırmızının ikisi 0, mavinin de biri 0 biri 1 ise,
Bu durumda nasıl olacak ?

İstatistiklere güveniyorum, çünkü %99 yanıltmıyor.

Mavi kırmızı işi biraz karışık. Şöyle anlatayım;

Program ev ve deplasman takımının son 30 maçını getiriyor. Bu 30 maçtan en az birinde tüm periyotlar alt bitmişse mavi 1 oluyor, yine aynı maçlarda en az bir periyot da üst olmuşsa kırmızı da 1 oluyor, buna da tam güvenmediğim için bu maç içerisinde ilk yarı ve ikinci yarılarda da en az bir maç alt ve üst olmuşsa o maçtan uzak duruyorum. Bu da yetmiyor evin ve depin periyotlarda attığı sayılarda da hepsi alt ya da hepsi üst varsa o maçtan da uzak duruyorum.

Yani eğer handikapa veya açılan bareme göre filtreleme yaptığımda tüm periyotlarda alt ve üst biten yoksa, ilk yarı ve ikinci yarılarda tümü alt ve üst biten yoksa, takımların periyotlarda attıkları sayılarda tümü alt ve üst biten yoksa o maçın istatistiklerine güveniyorum ve %99,9 başarı sağlıyor.

Aşağıya bu akşam oynanan bir maçın resmini ekliyorum, belki fikir verir.

dep.jpg

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri