• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Çok Sayfalı Excel Tablolarını SQL / Access(yada benzeri) Veritabanına Aktarma Nasıl ?

ekselmymind

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
11
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar arkadaşlar,

Elimde veri takiplerini tuttuğum, birden fazla sayfadan oluşan detaylı bir Excel dosyam var.(30 sayfa)

Bu verileri ilişkisel veritabanına (MS SQL Server / MS Access/ ya da herhangi bir SQL e) aktarmak ve düzenli bir yapı kurmak istiyorum. Excelde de takip etmek istiyorum ancak dosya boyutu artacağında exceldeki formül vb. sıkıntı çıkaracaktır. Diye düşünüyorum. Yani verilerin altyapısı mutlaka veritabanında olmalı. Veri girişi excelden olacak şekilde tasarlamak istiyorum. (lütfen anlamadığınız olursa sorunuz)

Bu Excel tablolarını en temiz şekilde SQL'e nasıl aktarabilirim? Aktardıktan sonra veri girişine nasıl devam ederim ?
aracı/yöntemi var mı? Excel görüntüsünü paylaşabilirim.

Öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Excel 365 kullanıcısıyım.

Allah razı olsun

Ekli dosyalar

Android 10 Google Chrome 151
Selamlar,

Detaylı bir yapı olduğu için yanlış yönlendirmek istemem ama bence Excel'i arayüz yapıp arkada ADO ile MS Access veya SQL'e bağlamak bir çözüm olabilir. Excel formüllerle şişmemiş olur, veri girişini de makroyla arkaya yollarsınız.

Tabi 30 sayfa olunca işin rengi değişebilir. En temiz ve stabil yöntem için forumun ustaları, hocaları ne der bakmak lazım. Ben de takipteyim, gelecek cevapları merak ediyorum.

halily Refaz Adnan Korhan AYHAN
Alicimri
userx
hocalarımız mutlaka bakacaktir.

Geri