• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çift ComboBox ile Bul Değiştir Problemim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AkinKaya1

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba arkadaşlar çift combobox ile veri bul değiştir yapmaya çalışıyorum.
Fakat bulmak istediğim satır sayısını formül ile belirleyince
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
kod bu satırda hata veriyor.
Örneği de ekledim userform1 çalışırken userform2 de hata alıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba, Lookat:=xlWhole bölümünü Lookat:=xlValue olarak değiştirdiğiniz zaman formül içindeki değerleri alır.

Konu Sahibi
Lookat bölümlerini LookIn:=xlValues olarak değiştirip Combobox2 için aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.
Offset için değişiklik yaptım sadece.
HTML:
Kod:
hocam çok teşekkür ediyorum. Sorunum düzeldi çok sağolun ben kodları güncelle butonum için düzenledim güncelle butonum çalışıyor fakat sil butonunda hata alıyorum. o konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Sil Butonu kodlarımı şu şekilde düzenledim.
HTML:
Kod:
Next bul satırında hata alıyorum.

Next bul satırının hata vermesinin nedeni, For başlangıcı olmaması. Dosyanın son halini paylaşır mısınız? İlk dosyanızda butonlar yoktu.

Konu Sahibi
Next bul satırının hata vermesinin nedeni, For başlangıcı olmaması. Dosyanın son halini paylaşır mısınız? İlk dosyanızda butonlar yoktu.
Daha doğrusu şöyle aktarayım sil komutunu da çalıştırmayı başardım end if i eksik eklemişim fakat ilk satırı silince A Sütünundaki formül bozuluyor. dosyayı ekliyorum.

Formüldeki başvuru aralığı D3 hücresinden başladığı için başvuru alanı silinince hata verir.
Formülü D2 den başlatırsanız sorun olmaz. ( İkinci satır silinmediği sürece. )
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Formüldeki başvuru aralığı D3 hücresinden başladığı için başvuru alanı silinince hata verir.
Formülü D2 den başlatırsanız sorun olmaz. ( İkinci satır silinmediği sürece. )
HTML:
Kod:
Çok teşekkür ediyorum hocam, çok sağolun

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri