• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü CheckBox da Duruma göre veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
CheckBox da Duruma göre veri çekme

Herkese hayırlı geceler farklı sorunla karşınızdayım bu gece umarım üstat ve hocalarım gerekli desteklerini eksik etmezler benden.
Frm_EvrakKayit formunda 2 gruplu 4 adet CheckBox var ve Birinci Grup için:

CheckBox1 seçilirse GELEN EVRAK cümlesi gelsin.
CheckBox2 seçilirse GİDEN EVRAK cümlesi gelsin.

Ve ikinci grup içinde:
2 tür birim listemiz var yani gelen kurum isimleri ve sevk edilen kurum isimleri.

CheckBox3 Gelen birim seçilirse Chombobox3 içine Veriler sayfası C stunu bilgileri gelsin.
CheckBox4 Sevk edilen birim seçilirse Chombobox3 içine Veriler sayfası B stunu bilgileri gelsin. umarım anlatabilmişimdir.

Konu Sahibi
'CheckBox1, CheckBox2 hangisi seçilirse, Seçilen CheckBox ın kodları aktif olacak
'Veriler E2 den alacak. Evraklar N son satıra ekleyecek
Private Sub CheckBox1_Click()
For x = 1 To 1

soN = Sheets("Evraklar").Cells(Rows.Count, "N").End(3).Row + 1
If CheckBox1.Value = True Then

Sheets("Evraklar").Cells(soN, "N") = Sheets("Veriler").Cells(x, 4)
CheckBox2.Enabled = False
MsgBox CheckBox1.Caption = "GELEN EVRAK"

Else
CheckBox2.Enabled = True
End If
Next
End Sub

'Veriler E3 den alacak. Evraklar N son satıra ekleyecek
Private Sub CheckBox2_Click()
For x = 1 To 1

soN = Sheets("Evraklar").Cells(Rows.Count, "N").End(3).Row + 1
If CheckBox2.Value = True Then

Sheets("Evraklar").Cells(soN, "N") = Sheets("Veriler").Cells(x, 4)
CheckBox1.Enabled = False
MsgBox CheckBox2.Caption = "GİDEN EVRAK"

Else
CheckBox1.Enabled = True
End If
Next
End Sub

Hocam aklım buna yetti ve olmadı. sadece aktif pasif durumunu yapabildim.

örnek ekte

Konu Sahibi
Adnan hocam 3 ve tamam olmuş fakat 1 ve 2 hatalı anlaşıldı demekki:
Şöyle: Veriler sayfasından F2 veya F3 den alacak Evraklar sayfası N son satıra ekleyecek. şeklinde olacak. sizdeki Formda evrak sayısına eklemiş.
Kısacası 2 bölüm tam istediğim gibi olmuş. 1 bölüm kalmış.

Konu Sahibi
Private Sub OptionButton1_Click()
If OptionButton1 Then
Sayfa9.Range ("E2") 'GELEN EVRAK Buradan alıp Sayfa1 de N son satıra ekleyecek hocam
End If
End Sub

Private Sub OptionButton2_Click()
If OptionButton2 Then
Sayfa9.Range ("E3") 'GİDEN EVRAK Buradan alıp Sayfa1 de N son satıra ekleyecek hocam
End If
End Sub

Hocam şu olayı halletsek de öyle kapasak konuyu. Dosyayı ben son hali ile güncelledim. bir bakarsanız. Koddaki eksileri tamamlasanız bi zahmet

"Sayfa1 de N son satıra ekleyecek" ne anlamına geliyor. Sadece textbox2 deki gelen/giden yazısımı veriler sayfasına eklenecek. Konuyu anlaşılı şekilde yazmakta fayda var

Konu Sahibi
Hocam şöyle Evraklar sayfasında gelen ve giden evraklar mevcut.
Yeni evrak kaydet mek istediğimizde evrakın gelen mi yoksa Giden mi olduğuna OptionButton1 veya OptionButton2 den seçim yaparak karar veriyoruz ve bu verileri Frm_EvrkKayit formunda kaydet dediğimizde Evraklar sayfasında N sütunu son satıra eklesin.
Anlayabildiniz mi acaba

anladığımı yazayım
Formu açtık doldurduk kaydet dediğimiz zaman evraklar sayfasına kaydettik. doğru mudur? N sütununu hala anlayamadım neticede son satıra yeni kayıt olmayacak mı?

Konu Sahibi
Evet aynen öyle Evraklar sayfasında N sütununa gelecek veriyi OptionButton1 veya OptionButton2 durumundan hangisini seçmişsek o gelecek.

yani sadece n sutununa gelen evrak yada giden evrak yazacak sol taraftakiler tamamen boş kalacak öylemi

Konu Sahibi
Yok hocam tüm bilgiler gelecek A:N arası tümü gelecek. Ben detaya girdikce konuyu anlatamadım galiba.
örnek resimdeki gibi hocan

örneğiniz ekte

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri