• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Checkbox aktif ve Pasif olayı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
checkbox seçimi sayfaya X olarak atma
Herkese hayırlı geceler daha önce yukarıdaki linkte açtığım konu bitti sanıp kapatmıştım fakat kullandıkça birkaç hata fark ettim. Kıymetli üstatlarım desteklerinize ihtiyacım var.
Kısaca sorunum şöyle:
1. Sorun: FrmTahsis formunda Güncelle Kaydet dediğimizde Checkboxlar kayıt yapıyor ama eğer o an aktif sayfa durumuna göre. Benim isteğim doğrudan belirtilen yola yani Ayarlar sayfasına kaydetsin.

2. Sorun: FrmTahsis formunda CheckBox lardaki EVET ve HAYIR seçeneklerinden evet seçildiğinde tamam fakat vazgeçtik hayır seçelim dediğimizde evet seçimi iptal olsun istiyorum. Çünkü her ikiside aktif seçili durumda oluyor.

Ekli dosyalar

• 02.png
    02.png
    236.9 KB · Gösterim: 3
  • 03.png
    03.png
    139.3 KB · Gösterim: 3
  • TEST.xlsm
    114.8 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Eğer isterseniz class ile resimlerdeki gibi kısaca yapabilirsiniz.
Hangi checkboxa tıklarsanız çalışır Tahsis formunda.

Yani evet işaretlenirse otomatik hayır işaretsiz olur ve tersi.Checkbox39 uda doğru adlandırın.

222.gif

1.png

2.png
Evet'e tıklayıp çek işaretini koydunuz, sonra vazgeçtiniz, tekrar Evet'e tıklayın çek işareti kalksın, Hayır'a tıklayın.

Hocam az önce aşağıdaki yöntem ile halettim o kısmı sadece Kaydet dediğimde hata alıyorum.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Yani aktif sayfa açıksa kayıt yapıyor gibi gibi oluyor fakat CheckBox ile ilgili kodda sanırım hata var.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Eğer isterseniz class ile resimlerdeki gibi kısaca yapabilirsiniz.
Hangi checkboxa tıklarsanız çalışır Tahsis formunda.

Yani evet işaretlenirse otomatik hayır işaretsiz olur ve tersi.Checkbox39 uda doğru adlandırın.

222.gif

1.png

2.png

Ekli dosyalar

• TEST 1.xlsm
    121.8 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Hocam emeğinize sağlık işlem tamamdır. Konu Kilit

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri