• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Cari Hesapta Kalemlerin Toplamını Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Yeni Üye
Aldığı beğeni
117
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

Dosyamın KARATAŞ sayfasında aldığım tekliflerle fatura tutarının tutması için cari hesap tutuyorum. Tarafıma kesilen fatura ile aldığım fiyatları karşılaştırabilmek için kalemlerin toplamını tek satırda toplamak istiyorum.
Tutarlara %20 kdv ekleyip üst satırdaki veri ile toplayıp Bakiye kısmına sonucu alıyorum.
Örneğin 10.01.2025 tarihindeki 3 kalemin toplamını alarak fatura tutarıyla karşılaştırmak istiyorum.
Verileri tarihe göre toplayım desem aynı tarihte farklı sipariş de olabiliyor. Her siparişin toplamlarını alarak takip edebileceğim dosyayı ve aynı siparişteki kalemlerin satırlarının dolgu işlemini nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Merhabalar üstadlar,

Dosyamın KARATAŞ sayfasında aldığım tekliflerle fatura tutarının tutması için cari hesap tutuyorum. Tarafıma kesilen fatura ile aldığım fiyatları karşılaştırabilmek için kalemlerin toplamını tek satırda toplamak istiyorum.
Tutarlara %20 kdv ekleyip üst satırdaki veri ile toplayıp Bakiye kısmına sonucu alıyorum.
Örneğin 10.01.2025 tarihindeki 3 kalemin toplamını alarak fatura tutarıyla karşılaştırmak istiyorum.
Verileri tarihe göre toplayım desem aynı tarihte farklı sipariş de olabiliyor. Her siparişin toplamlarını alarak takip edebileceğim dosyayı ve aynı siparişteki kalemlerin satırlarının dolgu işlemini nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz.
istediğiniz şekilde yapmaya çalıştım anladığım kadarı ile. Kontrol edip dönüş yapınız. Dolgu renkleri koşullu biçimlendirme ile yapıldı.

Ekli dosyalar

mcexrem üstteki dosyayı formülle yapmıştım ben. dosyada bir çok makro var. Makro ile yapmak daha iyi olur. Uygun zamanda makrolu halini yapıp paylaşırım

mcexrem üstteki dosyayı formülle yapmıştım ben. dosyada bir çok makro var. Makro ile yapmak daha iyi olur. Uygun zamanda makrolu halini yapıp paylaşırım
mcexrem makrolu çözüm yaptm. Listele butonuna basınca istediğin işlemi yapar. renklendirmeyi de makro ile yaptım.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
teşekkür ederim hocam ama çıktı alabileceğim şekilde sayfayı düzenleyebilir misiniz. Yani siparişin son kaleminin tutar kısmında toplam tutarı yazdıracak şekilde ayarlayabilir misiniz

Konu Sahibi
ben cevap yazana kadar siz dosyayı hazırlamışsınız kusura bakmayın

teşekkür ederim hocam ama çıktı alabileceğim şekilde sayfayı düzenleyebilir misiniz. Yani siparişin son kaleminin tutar kısmında toplam tutarı yazdıracak şekilde ayarlayabilir misiniz
butona basınca istediğiniz toplamı da yazdırır. Tekrar toplam almak istediğinizde eski toplam hücresini ve TOPLAM yazsını siliniz. Çünkü aşağıya inip ilk boş satıra yazıyor toplamı. üstündekileri de topluyor

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhabalar hocam,

Genel toplam değil de siparişin toplamını verecek çalışma demek istemiştim.
Dosyaya sütun eklenebilir her türlü oynama yapılabilir yani. yeter ki kullanışlı olsun

Merhabalar hocam,

Genel toplam değil de siparişin toplamını verecek çalışma demek istemiştim.
Dosyaya sütun eklenebilir her türlü oynama yapılabilir yani. yeter ki kullanışlı olsun
hocam yan tarafa K ve L sütununa benzersiz sipariş toplamlarını yazdırmıştık zaten onlar işinizi görmüyor mu

o şekilde çıktı alamıyorum.
istediğin şekilde düzenledim. Benzersiz topla butonuna yazınca tablonun altına da benzersiz liste toplamını yazar. Çıktı alabilirsiniz bu şekilde

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri