• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Çapraz eşleştir formülü ile başka sayfadan veri getirme

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum dosyamda;

Malzeme Fiyat Listesi sayfasındaki I3 hücresine, Malzeme fiyat listesinde bulunan H1 ve F3 hücresinde bulunan verilerin koşuluna göre Fiyat Grup listesinde bulunan fiyatları getirmek istiyorum ama çapraz eşleştir formülü ile denedim olmadı.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ne ekran görüntüsü ekleyebiliyorum ne de dosyayı ?

Sanırım kapatmışlar yada sitede sorun var anlamadım şu anda hiç bir şey ekleyemiyorum.

HTML:
Kod:

Ne ekran görüntüsü ekleyebiliyorum ne de dosyayı ?

Sanırım kapatmışlar yada sitede sorun var anlamadım şu anda hiç bir şey ekleyemiyorum.
Dosya eklemek isterseniz. Siteye Katkı'da bulunarak Bronz Üye olmanız gerekli

Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Ekte göndermiş olduğum dosyamda;

Malzeme Fiyat Listesi sayfasındaki I3 hücresine, Malzeme fiyat listesinde bulunan H1 ve F3 hücresinde bulunan verilerin koşuluna göre Fiyat Grup listesinde bulunan fiyatları getirmek istiyorum ama çapraz eşleştir formülü ile denedim olmadı.

HTML:
Kod:

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Yardımcı olursanız sevinirim.

HTML:
Rich (BB code):
Bu formül, "Malzeme Fiyat Listesi" sayfasındaki I3 hücresine, H1 hücresindeki sütun başlığına ve F3 hücresindeki satır değerine göre "Fiyat Grup Listesi" sayfasından doğru fiyatı getirecektir.F3 ve H1 hücrelerindeki değerlerin, Fiyat Grup Listesi sayfasında yer alan alanlarla birebir eşleştiğinden emin olun. Eğer eşleşmezse KAÇINCI fonksiyonu uygun bir sonuç döndüremeyebilir.

Konu Sahibi
HTML:
Rich (BB code):
Bu formül, "Malzeme Fiyat Listesi" sayfasındaki I3 hücresine, H1 hücresindeki sütun başlığına ve F3 hücresindeki satır değerine göre "Fiyat Grup Listesi" sayfasından doğru fiyatı getirecektir.F3 ve H1 hücrelerindeki değerlerin, Fiyat Grup Listesi sayfasında yer alan alanlarla birebir eşleştiğinden emin olun. Eğer eşleşmezse KAÇINCI fonksiyonu uygun bir sonuç döndüremeyebilir.

Sayın arzuhalci,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(F3;'Fiyat Grup Listesi'!$B$4:$K$7;KAÇINCI($H$1;'Fiyat Grup Listesi'!$B$3:$K$3;0);0);0)

bu formülle çözdüm ama başka sorunum var şimdi.

Fatura girişi sayfamda bulunan H3 hücresine ;

Fatura Girişi sayfasında ki f3 malzeme adına ve g3 hücresinde ki fiyat dönemine göre hangi dönem ve ürün seçili ise ona göre malzeme fiyat listesinde ki ekran görüntüsü göndermiş olduğum birim fiyatları getirmek istiyorum.

Ben bir formül yaptım ama

=EĞERHATA(SÜTUNSEÇ(FİLTRE('Malzeme Fiyat Listesi'!H3:M90;'Malzeme Fiyat Listesi'!E3:E90=F3);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(G3;'Malzeme Fiyat Listesi'!H1:M1));0)

bu formül sadece gramajları getiriyor b.fiyatları olan sütunlarını getirmiyor.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Dosyanızı olmayınca bakamadım Facebook grubundaki resme göre düzenledim dener misiniz HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Fatura giriş sayfanızdaki H3 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırın:
"Malzeme Fiyat Listesi" sayfanızdaki birim fiyatlarının bulunduğu sütun aralığını (şu anda İ3:N90 olarak varsayılmıştır) doğru şekilde güncelleyin. Eğer birim fiyatlarınız tek bir sütunda ise, örneğin J sütununda, o zaman içteki ÇAPRAZEŞLEŞTİR'in sonuç aralığı 'Malzeme Fiyat Listesi'!J3:J90 olmalıdır.

Alternatif olması açısından deneyiniz

Konu Sahibi
Dosyanızı olmayınca bakamadım Facebook grubundaki resme göre düzenledim dener misiniz HTML:
Kod:

Merhaba Sayın askan,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Düşey ara ve kaçıncı formülü ile çözüldü gibi ama malzeme fiyat listesine sağa doğru sütunlar geldiği zaman çalışacak mı emin değilim.

Konu Sahibi
Geri