• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Büyükten küçüğe sıralıyorum "sıfırlar" (0) listenin en başına geliyor.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

wunss

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi günler dilerim.

Exceldeki bir tabloda değerleri büyükten küçüğe doğru sıraladığımda "0" (sıfır) değerleri listenin en başına geliyor. Sıfırların ardından büyükten küçüğe sıralama doğru şekilde devam ediyor.

Dosyayı paylaştım, yardımcı olursanız sevinirim. Bu dediğim durum "TÜRKÇE", "MATEMATİK" gibi sekmeler var, o sayfalarda yaşanıyor.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

SORU 2:

Dosyada görüleceği üzere okulda deneme sınavı yapıldıkça dosyaya ekliyorum ve öğrencilerin başarı durumlarına göre sırası belirleniyor. Yalnız her denemeden sonra ben elle tabloya tıklayarak sıralama yapıyorum. Acaba deneme verileri girildikçe öğrenci sıralamaları otomatik değişebilir mi?

NOT: kod ya da makro bilgim hiç yok.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
hocam dosyayı paylaşıyım. Başlıklı biçimde
ben C3 den itibaren formülü paylaşmıştım. Dosyada B3 den itibaren alıyor. Formülün sonundaki 15 seçtiğimiz dizinin 15. sütununa göre sıralama yaptırıyoruz(Yani okul sıralamasına göre) 1 ise artan sıralama, -1 olursa azalan sıralama yaptırılır
istediğiniz bu düzen değil mi ?
Yan tarafa filtreleme yaparak yeni bir tablo oluştturabilirsiniz:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

1664811517207.png

Konu Sahibi
Teşekkür ederim öncelikle.

Fotoğrafta hücre ve satır değerleri çıkmamış, bu nedenle formülü kafamda oturtamadım.

Yani örneğin c3 ve q3 hangi değerlerin olduğu sütunlar seçemedim.

Bir de formülün sonundaki 15 ve 1 değerlerinin amacı nedir acaba?

hocam dosyayı paylaşıyım. Başlıklı biçimde
ben C3 den itibaren formülü paylaşmıştım. Dosyada B3 den itibaren alıyor. Formülün sonundaki 15 seçtiğimiz dizinin 15. sütununa göre sıralama yaptırıyoruz(Yani okul sıralamasına göre) 1 ise artan sıralama, -1 olursa azalan sıralama yaptırılır

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri