• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Butonlara macro kodu atama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
118
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
F Sütununda F5:F9 ile F11:F12 Aralığındaki hücrelerdeki butonlara macro atayamıyorum. Hata alıyorum. Hata yukarıdaki gibidir.
F14:F26 Aralığındaki hücrelerde bulunan hücrelerdeki butonlara macro atayabildim sorun ne olabilir acaba?
1631218790897.jpeg

Ekli dosyalar

• Butonlara Makro Atama.xlsm
    367.6 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Abey tüm kodları düzenledim.
Modülün birini sildim.
Tüm kodlar altta.

Yapmanız gereken tek şey mesela D sütunundaki butonlar için y_C1, y_C2
F sütunundaki butonlar için ö_C1, ö_C2 gibi isimlendirmeniz gerek yani alt çizgi olacak ve sonundaki sayfa adı olacak.
Alt çizgiden önceki harfler önemsiz ne yazarsanız yazın.

Ben ilk ikisi için isim değiştirdim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
çalışma sayfanızdaki C1 , C2, C3, C4, C5, K1, K2 adlı makrolar silinmiş veya daha önce olan bir sayfadan atanmış. O yüzden siz örneğin C1 seçtiğinizde makroyu bulamıyor. Ama yazdır_C1 veya ö1 seçtiğinizde atama yapıyor.

Sayın @MYAZICI acaba yazdir2 modülünü inceleyebilir misiniz?
Makroları ben oradan atadım. Macrolar duruyor. Ne yapmam gerekir.
Normal yazdırmalarım D sütununda yazdır butonunda
Önizleme ile önizle yazdır mercek butonlarımda F sütununda bulunuyorlar.

Merhaba.
Sanıyorum hücre adları ile alakalı yani C1,c2 diye hücre olduğu için kabul etmiyor.
C_1 yazınca kabul ediyor.

Abey kodlarınızı kısalttım.
Giftki gibi yaparsanız bir sürü kod kalabalığından kurtulursunuz.
O kodlarıda ben yazmıştım ama bu kadar yazdır sayfası olacağını tahmin edememişim yada jeton yeni düştü :)

yazdır modülü içindeki kodlarıda aynı yöntemle yapabilirsiniz yapamazsanızda ben düzenlerim istiyorsanız.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• Butonlara Makro Atama2.xlsm
    366.4 KB · Gösterim: 5
Abey tüm kodları düzenledim.
Modülün birini sildim.
Tüm kodlar altta.

Yapmanız gereken tek şey mesela D sütunundaki butonlar için y_C1, y_C2
F sütunundaki butonlar için ö_C1, ö_C2 gibi isimlendirmeniz gerek yani alt çizgi olacak ve sonundaki sayfa adı olacak.
Alt çizgiden önceki harfler önemsiz ne yazarsanız yazın.

Ben ilk ikisi için isim değiştirdim.

Kod:

Ekli dosyalar

• Butonlara Makro Atama3.xlsm
    365.8 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Sayın @Refaz bey bunu uygulayabilirsem güzel olacak görünüşte sade ve temiz. Deneyip bilgi vereyim.

Sayın @Refaz bey iyi ki varsınız muhteşem oldu. Emeğinize sağlık sayenizde çözüme pratik sade ve daha güzel bir şekilde kavuştu.
Örnek dosyayı ekliyorum.
Resime gif teki gibi tıklıyorum ad yazıyorum sayfada boş yere tıklıyorum ad değişmiyor :) bir enter i unutmuşuz, enter yapınca adı sabitliyor kaydediyor. Örnek dosyayı son şekli ile de ekliyeyim ki forumda bizim gibi bir işi düşen arkadaş faydalanabilsin. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Butonlara Makro Atama Çözüldü.xlsm
    364.7 KB · Gösterim: 6
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri