• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Butonla ay atlatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nicotin

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba, örnek dosyada yazdım, bir tarihi bir butonla veya benzeri bir işlemle tarihin günü değil de ay bölümünü arttırmak istiyorum.
örnek 01.01.2025 tarihine atadığımız buton, tuş vs her dokunuşumda 01.02.2025, 01.03.2025, 01.04.2025 olarak değişsin istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Tarih değerini TARİH işlevi ile oluşturun. Butonu örnek A1 hücresine tanımlayın ( ya da BUTON simgesinin altında kalacak olan bir hücre seçin ). 1-12 aralığına değer tanımlayın.
=TARİH(2025;A1;1) ile tarihi belirleyin.
BUTONA basarak ay değerini değiştirince istediğiniz olacaktır.
Merhaba.
Değer değiştiricinin artış değerini 30 yapabilirsiniz(bu durumda ay 28, 29 yada 31 çekiyorsa gün de değişir) yada ActiveX Değer değişkeni ekleyerek kod ile yapabilirsiniz.
Her iki çözüm de ekteki dosyada mevcut.

Tarih değerini TARİH işlevi ile oluşturun. Butonu örnek A1 hücresine tanımlayın ( ya da BUTON simgesinin altında kalacak olan bir hücre seçin ). 1-12 aralığına değer tanımlayın.

Çözüm
Sayın Galapagos'un verdiği yöntem çalışır. Vermiş olduğu formüle alternatif olarak ;
=METNEÇEVİR(TARİH(YIL(BUGÜN());A1;1);"aaaa")
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

nicotin oldu / olmadı bir yanıt verir misiniz ????

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim emeğinize ilginize sonsuz teşekkürler, bu formül işimi gördü, bazı sorunlardan dolayı yeni deneyebildim kusura bakmayın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri