• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü bul

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hasangencel

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi günler.
Yaptığım bir UserFormum var. Ama bazı yerlerde takıldım.

1. Bu formdak dosya yılı ve dosya no'yu yine formun en sonunda aralarına / koyarak birleştirdim. (Örnek :2024/3569 gibi) Bu şekilde kayıt yaptığımda excel satırına 0,396707474 olarak yazıyor. Yani aradaki / işaretini bölme olarak algılıyor. Hücreleri biçimlendirden uğraştım yapamadım. Bunu kodla yapmamız lazım galiba. Yani Formdaki "Dosya Yılı/No" TextBoxunda ne yazıyorsa aynısını R sütununa yazsın. hücreleri biçimlendir ile uğraşmayalım kısacası

2. Şu an kayıt yapabiliyorum, güncelleyebiliyorum, arama yapabiliyorum. Arama yaptığımda bulunan verinin olduğu satırdaki tüm verileri userform ile ekrana çağırıyorum. Buraya kadar sorun yok. Ancak arama sonucu eğer birden fazlaysa birşey yapamıyorum. "Sonrakini Getir" diye bir TextBox açtım. Buna tıkladığımda başka bir kayıt varsa ekrana bu kez onun bilgilerini getirsin eğer yoksa "Başka Kayıt Yok" diye mesaj versin istiyorum. Nasıl bir kod yazmalıyım?

Dosyayı paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Gold Bitiş
14 Ekim 2025
1. soruya cevap .Cells(i, 18) = CStr(tb_dosyilno.Text)
2. soruyada ek arama düğmesi ekledim. düğmeye tıklayınca inputbox açılıyor.. Aramak istediğiniz veriyi aratıyorsunuz. bulduğu verileri ftmara adında userform üzerindefi listboxta listeliyor. Listeden istediğiniz veriye tıkladığınızda sizin ilgili verileri sizin userform1 e havale ediyor. Makroları kendinize göre uyarlayın. (ChatGPT den de yardım aldım)
Herkese iyi günler.
Yaptığım bir UserFormum var. Ama bazı yerlerde takıldım.

1. Bu formdak dosya yılı ve dosya no'yu yine formun en sonunda aralarına / koyarak birleştirdim. (Örnek :2024/3569 gibi) Bu şekilde kayıt yaptığımda excel satırına 0,396707474 olarak yazıyor. Yani aradaki / işaretini bölme olarak algılıyor. Hücreleri biçimlendirden uğraştım yapamadım. Bunu kodla yapmamız lazım galiba. Yani Formdaki "Dosya Yılı/No" TextBoxunda ne yazıyorsa aynısını R sütununa yazsın. hücreleri biçimlendir ile uğraşmayalım kısacası

2. Şu an kayıt yapabiliyorum, güncelleyebiliyorum, arama yapabiliyorum. Arama yaptığımda bulunan verinin olduğu satırdaki tüm verileri userform ile ekrana çağırıyorum. Buraya kadar sorun yok. Ancak arama sonucu eğer birden fazlaysa birşey yapamıyorum. "Sonrakini Getir" diye bir TextBox açtım. Buna tıkladığımda başka bir kayıt varsa ekrana bu kez onun bilgilerini getirsin eğer yoksa "Başka Kayıt Yok" diye mesaj versin istiyorum. Nasıl bir kod yazmalıyım?

Dosyayı paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

1) R sütununu metin olarak biçimlendirirseniz bölme sorununu aşarsınız.
2) C sütunu metin olarak saklanan sayı uyarısını kaldırmak için
kod yazdım Uyarınıza gelirse kullanın. Diğerlerini de bu şekilde yazın.
Gelmiyorsa silin yada pasife alın.

2) Arama için Module1 de Arama isminde bir makro var.
Bu makroda da arama birimi oldukça muğlak.
InputBox a ne yazarsam onu C:R arası onu bul tarzı bir makro.
Arama birimini netleştirmeniz gerekiyor.
Kolay gelsin.

2. soruyada ek arama düğmesi ekledim. düğmeye tıklayınca inputbox açılıyor.. Aramak istediğiniz veriyi aratıyorsunuz. bulduğu verileri ftmara adında userform üzerindefi listboxta listeliyor. Listeden istediğiniz veriye tıkladığınızda sizin ilgili verileri sizin userform1 e havale ediyor. Makroları kendinize göre uyarlayın. (ChatGPT den de yardım aldım)

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri