• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Boş Satırları Gizleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
118
Excel V
Office 2010 TR
Merhabalar;
Ekli teklif dosyasında veri girişi sayfasında F30:F150 hücre aralığında veri olmayan diğer sayfalarda (Muayene Kabul,Ölçü Tespit Tutanağı,Piyasa Araştırma Tutanağı,Metraj Cetveli,Yaklaşık Maliyet Cetveli) F30:F150 hücre aralığındaki satırlar gizlenebilir mi? Tekrar veri girildiğinde ise veri olan satırlar gösterilebilir mi?. Burada 2 şart var.

1-Veri Girişi ve Bilgi Girişindeki satırlar gizlenmeyecek.
2-Piyasa Araştırma Tutanağında F35:F150 hücre aralığında veri yoksa bu satır aralığı gizlenip/gösterilecek
Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Çözüm
For döngüsü içindeki
If ss.Name <> "VERİ GİRİŞİ" And ss.Name <> "BİLGİ GİRİŞİ" Then
satırını
If ss.Name <> "VERİ GİRİŞİ" And ss.Name <> "BİLGİ GİRİŞİ" and ss.Name <> "PİYASA ARAŞTIRMA TUTANAĞI" Then
olarak değiştirmeniz yeterli.
Girilen veriye göre satır gizleme ve göstermeyi uyguladım. Fakat "PİYASA ARAŞTIRMA" sayfasında F35:F150 hücre aralığını şarta bağlayamadım.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Girilen veriye göre satır gizleme ve göstermeyi uyguladım. Fakat "PİYASA ARAŞTIRMA" sayfasında F35:F150 hücre aralığını şarta bağlayamadım.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Hocam emeğine sağlık sadece Set S2 = Worksheets("PİYASA ARAŞTIRMA") kodu Set S2 = Worksheets("PİYASA ARAŞTIRMA TUTANAĞI") olarak değiştirdiğimizde kod çalışıyor kolay gelsin.

Hocam ben orayı yanlış yazmışım. Sonradan fark ettim. Benim istediğim "PİYASA ARAŞTIRMA TUTANAĞI " sayfasında F35:F150 hücre aralığına veri girildiğinde boş olan satırlar gizlenecek. Piyasa Araştırma Tutanağı sayfasında F30:F34 arasındaki satırlar boş olsa dahi gizlenmeyecek.Diğer sayfalarda ise F30:F150 hücre aralığında ki satırlar boş olanlar gizlenecek

For döngüsü içindeki
If ss.Name <> "VERİ GİRİŞİ" And ss.Name <> "BİLGİ GİRİŞİ" Then
satırını
If ss.Name <> "VERİ GİRİŞİ" And ss.Name <> "BİLGİ GİRİŞİ" and ss.Name <> "PİYASA ARAŞTIRMA TUTANAĞI" Then
olarak değiştirmeniz yeterli.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri