• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü boş hücreye veri ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

turgay1983

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
19
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
merhabalar
ben ekteki dosyada satış faturası formunda kaydet işlemi yaptığımda ilk yaptığımda sıkıntı yok ama ikinci yaptığımda sayfanın boş olan hücresine değil de il yaptığımın altındaki hücreye ekliyor. bunu bir türlü çözemedim acil yardımlarınızı beklerim

Ekli dosyalar

• 1.işlem.png
    1.işlem.png
    69.9 KB · Gösterim: 6
  • 2.işlem.png
    2.işlem.png
    52.7 KB · Gösterim: 7
Çözüm
kodlar çalışıyor yanlıs liste boş olmasına rağmen kaydet butonu işlem yapıyor. bunu nasıl engelleriz
Düzenlendi. tüm textboxlar dolu olduğunda kayıt yapar boş box varsa uyarı verir. Gerekli textboxların hangilerini kontrol etmesini istiyorsanız kodda değişiklik yapabilirsiniz

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Çalıştığınız dosyayı eklerseniz çözüm için daha hızlı geri dönüş alırsınız. Kodları görerek düzenleme yapmak zor, görmeden düzenleme sunmak daha da zor. Sorunu çözmek için kodunuzu inceleyip doğru boş hücreyi bulduğundan emin olmamız gerekiyor. Genellikle bu tür sorunlar, veri ekleme işlemi için kullanılan kodun uygun boş hücreyi bulamamasından kaynaklanır.

Son düzenleme:
merhaba
ilgili dosya ektedir

Ekli dosyalar

• Stok_Takip.xlsm
    162.7 KB · Gösterim: 3

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Stok_Takip.xlsm
    116.2 KB · Gösterim: 2
  • KAYIT.gif
    KAYIT.gif
    227.4 KB · Gösterim: 4
kodlar çalışıyor yanlıs liste boş olmasına rağmen kaydet butonu işlem yapıyor. bunu nasıl engelleriz
Düzenlendi. tüm textboxlar dolu olduğunda kayıt yapar boş box varsa uyarı verir. Gerekli textboxların hangilerini kontrol etmesini istiyorsanız kodda değişiklik yapabilirsiniz

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Stok_Takip.xlsm
    117.6 KB · Gösterim: 4
Çözüm

Kod:
sanırım ben anlatamadım listbox ta veri yokken kaydetme işlemini gerçekleştirmesin istiyorum. listbox boş ise işlemi durdursun ama olmuyor

sanırım ben anlatamadım listbox ta veri yokken kaydetme işlemini gerçekleştirmesin istiyorum. listbox boş ise işlemi durdursun ama olmuyor
İsteğiniz biraz mantık dışı oluyor listbox boşsa kayıt yapmasın. ilk çalıştığında listboxta veri yoksa kayıt yapılmazsa, kayıt yapılmayınca listbox boş kalır listboxa veriyi elle girecekseniz forma ne gerek var nasıl bir döngü istiyorsunuz

İsteğiniz biraz mantık dışı oluyor listbox boşsa kayıt yapmasın. ilk çalıştığında listboxta veri yoksa kayıt yapılmazsa, kayıt yapılmayınca listbox boş kalır listboxa veriyi elle girecekseniz forma ne gerek var nasıl bir döngü istiyorsunuz
stok kısmında + (ekle) butonuna basıldığında veriler alttaki lsitbox a geçiyor. eğer listbox ta veri yoksa kaydetmesin

+ İşareti ile listbox a neden ekleme ihtiyacınız var? zaten KAYDET e basınca listbox ta son kaydedilen olarak görünecek

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri