• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Borç bakiyesi ödendi mi formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Dirican

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Cari hesap ekstremde bulunan I sutunundaki borç tutarının ödenip ödenmediğini formüller yazmak istiyorum. Borç tutarındaki I6 hücresindeki 350₺ borç tutarı J hücresindeki alacak tutarlarından düşerek ödenip ödenmediğini bulmak istiyorum. Bunu Tüm I sutunündaki Borç Tutarına yapmak istiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_4523.jpeg
    IMG_4523.jpeg
    648.7 KB · Gösterim: 14
  • Bakiye.xlsx
    9.3 KB · Gösterim: 9
merhabalar
biraz daha açıklayıcı olabilirmi acaba tam anlayamadım soruyu
*hangi şartlar oluşursa ödendi ibaresi gerekiyor ve olmasını istediğiniz şekli formülsüz elle girerek yaparsanız daha anlaşılır ve daha hızlı çözüm elde edebilirsiniz

merhabalar
biraz daha açıklayıcı olabilirmi acaba tam anlayamadım soruyu
*hangi şartlar oluşursa ödendi ibaresi gerekiyor ve olmasını istediğiniz şekli formülsüz elle girerek yaparsanız daha anlaşılır ve daha hızlı çözüm elde edebilirsiniz

I Sutununda bulunan borç bakiyelerinin ödendiğini öğrenmek istiyorum.
ı sutununda 350-570-1450-2350... devam eden borç tutarları var. sırayla 350 tl borcun ödenidğini alacak tutarından düşerek eğer bakiye 0 ve altındaysa ödendiğini görmek istiyorum. Resimdeki örneğe göre I5 350tl alacak varmış I6 350TL alınmış I6 da 350tl ödenmiş.
ı7 de 570 alınmış 700tl ödenmiş - bakiyeye geçmiş ödenmiş. Bu şekilde aşağıya kadar gelmel istiyorum.
I16 da bulunan 2079 ve I17 de bulunan 1000 ödemesi yapılmamış.

Bana ödenenleri ödendi, Ödenmeyenleri ödenmedi yazmasını sağlamak istiyorum.

kontrol edebilirmisiniz

Ekli dosyalar

• Bakiye.xlsx
    9.2 KB · Gösterim: 14
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri