• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bölgelere Göre Temsilci Ve Adet Bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
123
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
12 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Arkadaşlar Gri Dolgulu Eski Versiyonlara Göre Yapılmış Olup
Sarı Dolgulu Alanlar İse 365 Versiyonlara Göre Yapılmış Olup Sonuçlar Aynı Gelmiyor Yardımcı Olurmusunuz

Çözüm
Bölgelere göre iller temsilciler ve adet fiyatı gelecek Ayrıca
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Linkteki videoya göre yapılmış olup ben 365
Versiyonlara yapılması istiyorum
=BENZERSİZ(FİLTRE(C2:F44;B2:B44=H2);DOĞRU)
Ben bu formüle göre yapıyorm hata veriyor videoya bakıp yapabilir misiniz selamlar
Bunu söylüyor iseniz griler yanlış sarı dolgulu lar doğru sonuçtur. Sorulara net cevap veremiyorsunuz❓
Hangisi doğru ?

Merhaba ,
365 >> eski sürüm sorularına pek bakmıyorum . Ama merak ettim ,ESKİ sürüm formül DOĞRU demişisiniz. Buradaki mantık nedir? AKDENİZ bölgesi kriter ise neden diğer formülün sonucu ile aynı sonuç gelmesin ?
Formül sonucu ulaşmak istediğiniz veri NEDİR ? eski formülde bölge kriteri dışında bölgedeki İL ve TEMSİLCİ isimlerinin TEKİL olmasını istemişsiniz. Durum bu olunca il isimleri de İLK eşleşen olarak geliyor.
Kısacası eski / yeni formül ikisi de doğru.Ama hedefleri farklı.

Konu Sahibi
Merhaba ,
365 >> eski sürüm sorularına pek bakmıyorum . Ama merak ettim ,ESKİ sürüm formül DOĞRU demişisiniz. Buradaki mantık nedir? AKDENİZ bölgesi kriter ise neden diğer formülün sonucu ile aynı sonuç gelmesin ?
Formül sonucu ulaşmak istediğiniz veri NEDİR ? eski formülde bölge kriteri dışında bölgedeki İL ve TEMSİLCİ isimlerinin TEKİL olmasını istemişsiniz. Durum bu olunca il isimleri de İLK eşleşen olarak geliyor.
Kısacası eski / yeni formül ikisi de doğru.Ama hedefleri farklı.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ben bu formüle göre yapıyorm hata veriyor videoya bakıp yapabilir misiniz selamlar

Arkadaşlar çözüm getirecektir.

Bunu söylüyor iseniz griler yanlış sarı dolgulu lar doğru sonuçtur. Sorulara net cevap veremiyorsunuz❓

Çözüm
Konu Sahibi
Değerli grup yöneticileri ve değerli hocalarım Sorum çözüldü diye işaretledim fakat formda çözümlenmedi olarak gözüküyor yardımcı olur musunuz selamlar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri