• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birinci İkinci Ve Üçünçü Eşleşenleri Bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
123
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
12 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Arkadaşlar Sarı Dolgulu Alanda Yardımcı Sütun Kullanarak Düşeyara Formülü İle Birinci,İkinci ; Üçünçü Ve Dördüncü Eşleşenleri Buluyorum.
Ayrıca Gri Dolgulu Alanlarda Filtre , Çaprazara Formülleri İle Birinci,İkinci ; Üçünçü Ve Dördüncü Eşleşenleri Buluyorum.
Benim İstemiş Olduğum 365 Versiyonlara Göre Tek Bir Formül İle Yapılmasını İstiyorum Yardımcı Olurmusunuz Selamlar

=AL(DÜZENLE(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)); {1;2;3;4;5})
=DÜZENLE(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)) Eğer boş hücre istemiyorsan ve sadece mevcut olan tarihleri sıralamak istiyorsan
=İNDİS(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2); SIRA(A1:A5))
İNDİS(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2); {1;2;3;4})
=AL(Sırala(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)); 5)
Bu formülleri deneyebilirmisiniz.

Konu Sahibi
Merhabalar hocam birinci ikinci üçüncü eşleşenleri bulmak için tek bir formül ile olacak
Ayrıca sizin formülde düzenle sıra formülü yok selamlar

Eğer $B$2:$B$24 aralığındaki verilerle $C$2:$C$24'teki eşleşenleri almak istiyorsanız ve sadece sıralı olarak ilk üç değeri görmek istiyorsanız, şu formülü kullanabilirsiniz.Bu formül, $B$2:$B$24 ile $K2'yi eşleştirerek sıralı eşleşen sonuçları döndürür.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Eğer $B$2:$B$24 aralığındaki verilerle $C$2:$C$24'teki eşleşenleri almak istiyorsanız ve sadece sıralı olarak ilk üç değeri görmek istiyorsanız, şu formülü kullanabilirsiniz.Bu formül, $B$2:$B$24 ile $K2'yi eşleştirerek sıralı eşleşen sonuçları döndürür.

HTML:
Kod:
Teşekkür ederim hocam
Formüle K2 ile K9 arası dinamik olsun istiyorum

=AL(DÜZENLE(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)); {1;2;3;4;5})
=DÜZENLE(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)) Eğer boş hücre istemiyorsan ve sadece mevcut olan tarihleri sıralamak istiyorsan
=İNDİS(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2); SIRA(A1:A5))
İNDİS(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2); {1;2;3;4})
=AL(Sırala(FİLTRE(C2:C24; B2:B24=K2)); 5)
Bu formülleri deneyebilirmisiniz.
DÜZENLE işlevi nedir ? 365 de yok. en azından bende yok.

Konu Sahibi
Değerli grup yöneticileri ve değerli hocalarım Sorum çözüldü diye işaretledim fakat formda çözümlenmedi olarak gözüküyor yardımcı olur musunuz selamlar

ÇÖZÜLDÜ dediğinize göre "Formüle K2 ile K9 arası dinamik olsun istiyorum" un yanıtını aldınız. nedir bunun formülü ? nasıl dinamik oldu? paylaşır mısınız ?

K2 hücresine =SIRALA( BENZERSİZ(B2:B24)) formülünü yazıp,
L2 hücresine =AL(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(FİLTRE($C$2:$C$24;($B$2:$B$24=K2)));;4) formülünü yazıp, aşağı doğru çoğaltırsanız.
Bu iki formül birleştiril mi?

1756932797778.png

AHMET4615 formülü bekliyorum. "ÇÖZÜLDÜ" olarak kabul ettiğiniz formülü.

Sn askan nın formülünde ne yaptığı anlayamadım :rolleyes::rolleyes:ama sonuç harika(y)(y)
HTML:
Kod:
Hocam 365 formüllere vakıf değilsiniz galiba. ÖZETÖLÇÜT fonksiyonunun harikalığı. Tabloyu sıralayıp "b" değişkeni (can alıcı nokta burasıdır) ile kendi arasında sıralamayı hesaplattıktan sonra işlem gayet basittir ÖZETÖLÇÜT ile resimdeki olaydan fikir edinirsiniz. 3 sütunlu bir tablo elde ettikten sonra işlemi tamamlayorsunuz.
1756968938290.png

Sn askan, bana genelinde formüller kafa karıştırıcı geliyor. 365 de çok kullanışlı yeni fonksiyonlar eklenmiş olsa da biraz uğraşıp, beceremeyince, makroya yöneliyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri