• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birden fazla kriter ile arama yapıma VBA

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Cumhur

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Herkese selamlar,

Konuyu forumda ve internette araştırdım ama ya bu konuya pek girilmemiş, ya da başlı başına ağır kod blokları oluşturulmuş. onları da istediğim şekle eviremedim ne yazıkki. eğer ne arayacağımı tam anlamadığım için örnek konuları bulamıyorsam da siz önerirseniz sevinirim.

Yapmak istediğim "Sayfa2" deki her satır için 3 farklı karşılaştıma ile (A, B ve C sütunlarındaki değerlere göre) "Sayfa1" den bu değerleri içeren satırı bulup müdür ve firma bilgilerini "Sayfa2" deki ilgili alanlarına yazdırmaya çalışıyorum.

Örnek dosya.JPG

Ekli dosyalar

• Örnek dosya.xlsx
    11.1 KB · Gösterim: 6
Merhaba Formülle yapmak isterseniz. E16 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı sürükleyiniz.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Merhaba Formülle yapmak isterseniz. E16 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı sürükleyiniz.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
çok teşekkürler ancak datanın büyüklüğünden dolayı formül kullanamıyorum. Ayrıca makro ile sürekli ekleme yaparak kendime bir ana data tablosu oluşturuyorum. Bu tabloyu da veri olarak tanımlayıp kendimce dashboarda grafik filanla gorsellestiriyorum

Kod:
VetExc en azından internette nasıl arama yapsam örnekler bulabilirim örnek verebilir misin, yani yapmak istediğimi hangi ifadelerle aratmalıyım?

Aslında veri büyüklüğünüzün pek bir önemi yok bu formül pek de yavaşlatmaz diye düşünüyorum.. Ben formüllerde veri aralığını A3:A12 .. B3:B12 vs.. gibi hep 12. satıra kadar yazmışım siz Formülü asıl dosyanızda A3:A99999 B3:B99999 gibi de yapabilirsiniz. Sayfa 2 deki verinizi TABLO formatında yazarsınız. alta veri ekledikçe hesaplamalar dinamik olarak yine yapılır herhangi bir formülü tekrar düzeltmenize gerek kalmaz. pek yavaşlık hissedilmez. Ama makro ile çözüm arıyorsanız, makro ile ilgilenen arkadaşlardan çözüm önerisi gelebilir.

Ekli dosyalar

• müdür.xlsm
    19 KB · Gösterim: 10
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri