• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir Tablodaki Verileri diğer Tabloya Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

abra

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Selamlar arkadaşlar excelde yeniyim ve engin bilgilerinize ihtiyacım var excelde MAKRO ya ihtiyacım var örneğin elimde
bir tablo var ve tablo adıda tablo 1 olsun ve aynı zamanda elimde
bir tablo daha var ve buda tablo 2 olsun
benim istediğim tablo2 deki kodu gelip tablo 1 de arasın içerisinde kaç değer varsa gelip tablo 2 de yerlerine yerleştirsin
not : Tablo 1 de 10 000 satır bilgi var arkadaşlar bu yüzden sürekli olarak ben elimdeki kağıttan kodu tablo 1 de CTRL+F kullanarak aratıp daha sonraaltında kaç satır kod varsa tablo 2 deki şablona tek tek yapıştırıyorum (Formül olarak değil makro olarak istiyorum ) Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

farklı kodlarında bulunduğu 100 satırlık tablo1 ve örnek doldurulmuş bir tablo2 içeren örnek dosya paylaşınız.

Tekrardan selamlar istediğiniz excel dosyasını paylaştım desteğinizi bekliyorolacağım saygılarımla

Ekli dosyalar

• benim.xlsx
    56.2 KB · Gösterim: 11
Bu şekilde mi istemiştiniz?

Ekli dosyalar

• benim.xlsm
    65.8 KB · Gösterim: 15
Anlattığınız probleme göre Dosyanız ekdedir. Tablo 2 sayfasındaki Şeffaf VERİ GETİR butonuyla çalışır.

Ekli dosyalar

• benim.xlsm
    69.6 KB · Gösterim: 15
Alternatif olsun.
Liste sayfasında kodlarınızı girdikten sonra
VERİ AL butonuna basın.

Ekli dosyalar

• Verial.xlsm
    67.8 KB · Gösterim: 18
Çözüm
Tekrardan selamlar merakla ve umutla beklediğim cevapların gelmesine çok sevindim arschimet ve Artemis hocalarım attığınız makroların mükemelliğine hiçbir zaman lafım olmaz ama sizde eksik olan şey ilk attığım tablo 1 deki veriler bende +10 000 satır bu yüzden sadece benim arattığım kodu tablo 2 adlı sayfaya atması lazım bu yüzden isteğime en yakın ve en baba cevap olan Balta reise buradan çok teşekkürler ama bazı soru işaretleri var aklımda benimle iletişime geçersen çok mutlu edersin Balta hocam TEKRARDAN arschimet ,Artemis ,Balta çok çok teşekkürler sonsuz teşekkür ve saygılarımla ...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri