• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü bir sayfadan başka bir sayfaya veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

abra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Selamlar değerli hocalarım makro bilgim yok ama bir makroya ihtiyacım var Destekleriniz için şimdiden Teşekkürler
sayfa 3 e gireceğim kodları veri al dedikten sonra sayfa 1 de arayıp altındaki verilerden istediğim stunları sayfa 2 ye yapıştırmasını ve sayfa 2 dede gerekli birkaç değişiklik olmasını istiyorum sayfa 2 de ilk 2 satırda nereye ne gelmesi gerektiğini ne olacağını belirttim yazarak anlaşılmaz diye ilk 2 satır bilgilendirme satırıdır merakla bekliyor olacağım destekleriniz için şimdiden teşekkürler

Sayın abra iyi günler.
1- Arama ve sonuç gösterimini farklı sayfada yapmanızın özel bir sebebi yoksa, Sayfa2 de hepsini yapalım derim.
2- Arayacağımız metin Sayfa1 de ÜRÜN AĞAÇ Malzeme KODU olan A sütunu mudur?

Konu Sahibi
Selamlar hocam arama ve sonuç gösterimi farklı sayfada olursa iyi olur çünkü sayfa 2yi başka bi programa tanıtacam oradan veri alacak yani sayfa 2nin örnekteki gibi çıplak olması gerekiyor
2. Sorunuza gelecek olursam arayacağımız metin yani sayfa 3te yazacağım kod sayfa 1de ı ve j stunlarında sarı ilr dolguladığım kısım olacak sayfa 1deki sarı kodun altındaki ürün ağaç malzeme kodlarını çekecek

Konu Sahibi
Ki arama sonuç kısmındaki sonuç kısmının yapacağı iş hani işte girdiğin kod sayfa 1 de bulunamadı veya işte kod var gibi bi yazı yazmasını istiyorum mesela MAT2000 sayfa 1de var ise "tamam" yok ise "bulunamadı"

1- Siz aramak için "MAT170512" metnini mi yazacaksınız? Yoksa Bilş Mik. 0,41 Bilş. Ölçü Brm ADT yazıp buna göre mi arama yapacaksınız?
2- Kullandığınız Office sürümü nedir?

Konu Sahibi
Ben sayfa 3 teki kodlar stununa MAT170512, MAT200073 ,MAT100073 gibi kodları yazacam makronun sayfa 1 e gidip MAT170512, MAT200073 ,MAT100073 kodlarının altındaki malzeme kodu bileşen kodu ve bilşen miktarını sayfa ikide belirttiğim yerlere yerleştirecek boş kalması gereken stunlar zaten boş kalacak "L" gelmesi gereken stunuda sayfa 2 de belirtmişim
2- excel 2013

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Selamlar Balta hocam Tam olarak çözüm bu fakat küçükten büyüğe sıralamak yerine büyükten küçüğe sıralama yapmış makro kontrol edip dönüş sağlayabilirmisiniz cevabınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım şimdiden teşekkürler

Zaten büyükten küçüğe sıralıyor.
Farklı bir şey mi dediniz anlamadım.

Satın Balta olayı çözmüş zaten. :) :)

Ufak bir araştırma yaparak veya
Makro kaydet yöntemi ile aynı bölgeyi
Büyükten küçüğe ve küçükten büyüğe sıralatıp, koddaki aradaki farkı göreceksiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri