• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir satırda aynı isme sahip sütuna köprü oluşturma?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

apeks64

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Selam arkadaşlar bir Excel çalışma sayfasında bir satıra tıklayınca aynı isme sahip sütuna gitmek istyorum. Mesela A2 satırında ''Adı'' yazıyor, B1 de de ''Adı'' yazıyor. A2 ye tıklayınca B sütununa e gitmesini istiyorum. Makrosuz formülle olursa daha iyi olur. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• satır_sütun.xlsx
    39.2 KB · Gösterim: 6
Örnek : A2 seçili olsun - Sağ tuş - Bağlantı - Bu belgeye Yerleştir - Hücre başvuru ya - B1 seç
tüm satırları bu şekilde ayarlanması gerekir

Örnek : A2 seçili olsun - Sağ tuş - Bağlantı - Bu belgeye Yerleştir - Hücre başvuru ya - B1 seç
tüm satırları bu şekilde ayarlanması gerekir
80 tane sütun var, tek tek yapmanın dışında, bir yolu yoksa öyle yapaarım ancak bu durumda araya bir sütun eklendi mi tümü bozulur.

Sayın apeks64,
Bana göre çözümü bir defaya mahsus makroyla atama (bağlantı) yapılacak, sonra makro iptal edilecek. Yoksa tek tek uğraşman gerekli. Kolay gelsin.

Kodu, EK-2 BİLGİLER sayfasının kod modülüne yapıştırın.
A sütununda her hangi bir sütuna tıklayınca çalışır.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Kodu, EK-2 BİLGİLER sayfasının kod modülüne yapıştırın.
A sütununda her hangi bir sütuna tıklayınca çalışır.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Bu verdiğiniz kod, sizin mesajınızın bir üstünde yer alan kralım kullanıcısının kastettiği gibi bir makro mudur? yoksa çalışma kitabının makro içerecek şekilde xlsm uzantılı olarak mı kullanmam gerekir?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri