• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir satır içerisindeki sayı ve harfleri ayrı ayrı satırlara

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
65
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar ustalarım
Benim a1 satırında şu şekilde bir verim var
1ut7ldqh8po0fi52600nı
Bu şekilde bunu b1 te sayısal değerlere. C1 de harf değerlerine nasıl bir formül uygularım
B1). 178052600
C1. utdqhpoofinı
Bu şekilde nasıl bir yol izlerin
Ofis sürümü 2021

Çözüm
Merhabalar ustalarım
1ut7ldqh8po0fi52600nı
Bu şekilde bunu b1 te sayısal değerlere. C1 de harf değerlerine nasıl bir formül uygularım
B1). 178052600
C1. utdqhpoofinı
Ofis sürümü 2021
B Sütununa ;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
C sütununa;
HTML:
Kod:
Konu Sahibi
Bu 10 hanli 20 haneli bir değer de olabiliyor 25 değerli bir veride olabiliyor çok değişken bir verilerden olabilir

Konu Sahibi
=metinbirleştir("":doğru; eğerhata((parçaal(a1:satır(dolaylı("1;"&uzunluk(a1)));1)*1);"")))

Sayı değerlerini bubşekilde aldım fakat harfleri alamadım

Ekli dosyalar

excel sürümünüzde olması gerekiyor. =NORMİFADEAYIKLA yazıp kontrol edin. işlev varsa ilgili formülü vereceğim.

Merhabalar ustalarım
1ut7ldqh8po0fi52600nı
B1). 178052600
C1. utdqhpoofinı
Ofis sürümü 2021
B Sütununa ;
HTML:
Kod:
C sütununa;
HTML:
Kod:

Çözüm
SNNAY rica etsem siz kontrol eder misiniz? Kokorecci yanıt vermedi. Sürümleriniz aynı. NORMİFADE.... diye başlayan işlevler 2021 sürümünde var mı ?

SNNAY rica etsem siz kontrol eder misiniz? Kokorecci yanıt vermedi. Sürümleriniz aynı. NORMİFADE.... diye başlayan işlevler 2021 sürümünde var mı ?
Selamlar Galapagos
Sanıyorum aşağıdaki site size Excel işlevleri hakkında yararlı olacaktır.

Gerek Excel sürümlerine göre ve gerekse işlevlere göre tüm fonksiyonların bir listesini aşağıdaki sitede Güncel olarak görebilirsiniz. İşlevler İngilizce dir. NORMİFADE...(REGEX...) diye başlayan işlevler sadece 365 Insider da mevcut...
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

merhaba 52779
bilgilendirme için teşekkürler. Zaten en baştan yanlış kullanıcının profilini görmüşüm. 2016 sürümü varmış soru sahibinde. en azından TÜM 365 kullanıcılarına artık gelmiştir diye düşünüyordum. Demek o da daha olmamış.
Tekrar teşekkürler,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri