• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir numaranın/etiketin istenilen sayıda listelenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ergunpoyraz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Bir numaranın/etiketin yanındaki hücre değerindeki adeti/miktarı kadar tekrar etmesini istiyorum.
Örneğin: 50 rakamından 10 tane olmasını/tekrar etmesini istiyorum.

1) Tekrar listelemesini hallettim ancak arada boşlukluklar oluyor boşluk olmadan listeleyebilir miyiz?
2) Araya sayfa adlarını ekleyebilir miyiz.

Excel dosyası ektedir.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

1.JPG2.JPG

Ekli dosyalar

Merhaba ergunpoyraz ilk maddeniz için X ve Y sütunları yardımcı sütunlar olarak kullanıldı. 2. maddede istenileni anlamadım. dosyanız ektedir. İncelersiniz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba ergunpoyraz ilk maddeniz için X ve Y sütunları yardımcı sütunlar olarak kullanıldı. 2. maddede istenileni anlamadım. dosyanız ektedir. İncelersiniz.
Merhaba Hocam,

Sorunun kaynağı o halde Potansiyel!H sutünu

Potansiyel!H sütunun boşluksuz yapmamız yeterli olacak anladığım kadarı ile.

O halde Potansiyel!H sütununundaki formülü düzeltirsek sorun yardımcısız çözülecek.

F sutünu (kesit çapı) 2,5 veya 2.5 ise c3(etiketi/numarayı) satırını göster değilse bir sonraki f (kesit çapı )satırında nerede 2,5 veya 2.5 varsa onun karşısındaki c3(etiketi/numarayı) göster dememiz yeterli olacak. Bunu nasıl formülüze edebilriz?

Tekrar teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Sorun sadece Potansiyel!H sutünunda değil Potansiyel!E sutünunda da aynı sorun olur çünkü tekrar adetleri de aynı şekil boşluksuz karşılarına dizilmesi gerekir. Yardımcı sütun kullanmanın ne gibi sorunu olur bilemedim. Potansiye sayfasındaki H ve e sütunları için farklı bir yöntem aklıma gelirse yazarım. Gelmezse de konuyu anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

O halde Potansiyel! sayfasına tekrar adatleri için bir sutun ekleyelim.

Sütun ekledim yardımcı olabilirsineniz sevinirim.Bu 2.5 mm kablolar için geçerli 0,75 ve 6mm2 kablolar için de listeleme yapacağım yardımcıyı o sayfaya alırsam biraz uzar karışır diye tek sayfada işi çözmeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Konu yine başa dönüyor yardımcı sütun oluşturmaya diğer sayfada oluşturulan X ve Y yardımcı sütunlarını aynı şekil potansiyel sayfasında da oluşturabilirsiniz. Ben diğer sayfa da oluşturmuştum. ama siz onu potansiyel sayfasında istediğiniz yerde oluşturabilirsiniz tabiki deneyin yapamazsanız yardımcı olurum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri