• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Biçimlendirmenin makro kodu ile yapılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
66
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar, ekteki dosyamda Basketbol sayfasındaki biçimlendirmeler makro ile yapılıyor, fakat Ana Sayfadaki biçimlendirmeleri normal yoldan yaptım. Bazen sıkıntı çıkıyor. Bu nedenle Ana Sayfadaki biçimlendirmelerin de makro kodu ile olmasını istiyorum ama bu iş benim excel bilgimin çok üstünde. Ustalar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ana Sayfa I6-I69 arasındaki biçimlendirmede I sütunundaki veriler H sütunundaki verilerle karşılaştırılacak.

J6-Q69 arasındaki veriler kendi aralarında karşılaştırılacak.

U6-U69 sütunundaki veriler T sütunu ile karşılaştırılacak.

Z6-Ac69 sütunundaki veriler AD sütunu ile karşılaştırılacak.

AE6-AH69 sütunundaki veriler de AI sütunu ile karşılaştırılacak.

Daha önce de bu konuda yardım istemiştim, sağolsun bu sitenin ustalarından biri Basketbol sayfası için yardım etmişti. Fakat o kodları Ana Sayfaya uyarlamam benim bilgimi aşıyor.

Ekli dosyalar

• Basket Analiz-deneme.xlsb
    785.3 KB · Gösterim: 9
Merhabalar, ekteki dosyamda Basketbol sayfasındaki biçimlendirmeler makro ile yapılıyor, fakat Ana Sayfadaki biçimlendirmeleri normal yoldan yaptım. Bazen sıkıntı çıkıyor. Bu nedenle Ana Sayfadaki biçimlendirmelerin de makro kodu ile olmasını istiyorum ama bu iş benim excel bilgimin çok üstünde. Ustalar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ana Sayfa I6-I69 arasındaki biçimlendirmede I sütunundaki veriler H sütunundaki verilerle karşılaştırılacak.

J6-Q69 arasındaki veriler kendi aralarında karşılaştırılacak.

U6-U69 sütunundaki veriler T sütunu ile karşılaştırılacak.

Z6-Ac69 sütunundaki veriler AD sütunu ile karşılaştırılacak.

AE6-AH69 sütunundaki veriler de AI sütunu ile karşılaştırılacak.

Daha önce de bu konuda yardım istemiştim, sağolsun bu sitenin ustalarından biri Basketbol sayfası için yardım etmişti. Fakat o kodları Ana Sayfaya uyarlamam benim bilgimi aşıyor.
Deneyiniz Dosya yenilendi R:S aralığı da biçimlendirmeye dahil edildi.

Ekli dosyalar

• Düzenlendi-Basket Analiz.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 5
Son düzenleme:
Deneyiniz Dosya yenilendi R:S aralığı da biçimlendirmeye dahil edildi.

Üstat eline sağlık, fakat Ana Sayfadaki hücre renkleri Basketbol sayfasındaki renlerle aynı olsa daha iyi olur, gözüm alıştı o renklere şimdi kırmızı yeşil çok tuhaf geldi.

Üstat renkleri düzenledim fakat şöyle bir sorun var; Basketbol sayfasından bir takım seçip Ana Sayfaya aktardığımda biçimlendirme çalışmıyor. Biçimlendirmenin çalışması için hücrelere tıklamam gerekiyor. Bir de diyelim bir takımın 10 maçı var, biçimlendirmeyi çalıştırdım, fakat başka bir takım seçtiğimde eğer yeni takımın maç sayısı 10 dan azsa boş hücrelerdeki biçimlendirmeler silinmiyor.

Ekli dosyalar

• Düzenlendi-Basket Analiz.xlsm
    1.1 MB · Gösterim: 3
Üstat renkleri düzenledim fakat şöyle bir sorun var; Basketbol sayfasından bir takım seçip Ana Sayfaya aktardığımda biçimlendirme çalışmıyor. Biçimlendirmenin çalışması için hücrelere tıklamam gerekiyor. Bir de diyelim bir takımın 10 maçı var, biçimlendirmeyi çalıştırdım, fakat başka bir takım seçtiğimde eğer yeni takımın maç sayısı 10 dan azsa boş hücrelerdeki biçimlendirmeler silinmiyor.
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-BASKETANALİZ.xlsm
    1.1 MB · Gösterim: 1

Üstat eline sağlık çok güzel olmuş, renkleri kendime göre değiştirdim. Sizden küçük bir isteğim daha olacak, ben yapamadım. Ana Sayfada R:S sütununda eğer maç skorları eşitse beyaz değil de arkaplan mavi yazı tipinin beyaz olmasını istiyorum. Dosyaya bakarsanız R.S sütununda 15 ve 51. satırlarını görürsünüz. Bu da düzelirse harika olacak.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-BASKETANALİZ.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 2
Üstat eline sağlık çok güzel olmuş, renkleri kendime göre değiştirdim. Sizden küçük bir isteğim daha olacak, ben yapamadım. Ana Sayfada R:S sütununda eğer maç skorları eşitse beyaz değil de arkaplan mavi yazı tipinin beyaz olmasını istiyorum. Dosyaya bakarsanız R.S sütununda 15 ve 51. satırlarını görürsünüz. Bu da düzelirse harika olacak.
Mavi küçüklerle karışır diye Sarı-Siyah olarak ayarlandı. İstediğiniz renkleri de kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-BASKET.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 3
Üstat çok güzel oldu teşekkür ederim, minik bir isteğim daha olacak, biçimlendirme 69. satırda son bulsun, daha aşağıda verilerim var, onları etkiliyor.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Eyvallah üstadım teşekkür ederim, biçimlendirme mükemmel oldu, hoşgörünüze sığınarak bir isteğim daha olacak.

Basketbol sayfasında T sütunu, H sütunundaki sayının ortalamasını alıyor. Y sütununda ise U:X hücrelerinin ortalamasını aldırmak istiyorum, kodlarla biraz uğraştım fakat olmadı. Eğer size zahmet olmayacaksa bunu da çözerseniz çok çok memnun olurum.

Eyvallah üstadım teşekkür ederim, biçimlendirme mükemmel oldu, hoşgörünüze sığınarak bir isteğim daha olacak.

Basketbol sayfasında T sütunu, H sütunundaki sayının ortalamasını alıyor. Y sütununda ise U:X hücrelerinin ortalamasını aldırmak istiyorum, kodlarla biraz uğraştım fakat olmadı. Eğer size zahmet olmayacaksa bunu da çözerseniz çok çok memnun olurum.
Zaten ortalamaları alıyor ; y sütununda bu formül ile ortalamaları almışsınız ;
=EĞER(U6="";"";YUVARLA(ORTALAMA(U6:X6);0))

Üstat, Basketbol sayfasında ortalar dahi herşey makro ile olduğu için Y sütununda da ortalamanın kod ile olmasını istiyorum. Sizin bahsettiğiniz formül Ana Sayfaya ait.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Basketbol sayfasında bu kod var, ilk kod H sütunundaki veriye göre ortalama alıyor, ben ikinci kodu U:X sütunlarının ortalamasını alması için uğraştım ama olmadı.

Üstat, Basketbol sayfasında ortalar dahi herşey makro ile olduğu için Y sütununda da ortalamanın kod ile olmasını istiyorum. Sizin bahsettiğiniz formül Ana Sayfaya ait.

Kod:

Basketbol sayfasında bu kod var, ilk kod H sütunundaki veriye göre ortalama alıyor, ben ikinci kodu U:X sütunlarının ortalamasını alması için uğraştım ama olmadı.
Deneyiniz Anasayfa ve Basketbol sayfasında ortalamalar için makro eklendi

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-BASKET.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 11
Çözüm
Üstat eline sağlık, teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri