• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Benzersiz Verilerin Filtreleme İle Saydırılması Adet Bulma Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

skaan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba;

Bir liste bulunmakta. Bu liste aşağı dogru devam ediyor.B1 hücresine yazdığım formul ıle butun sutundaki verileri benzersizlere göre adet toplamını alabiliyorum.
Benzersiz verilerin toplam adet sayısını bulabiliyorum. Ancak filtreleme yaptıgımda aynı olan verilerin adet sayısı 1 adet olarak getiremiyorum.
Örnek excel dosyası ektedir. Filtreleme için yazdığım formulu istenilen şekilde nasıl duzenleyebilirim. Örnek dosyaya bakınca mutlaka daha iyi anlayacaksınız..
Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Kullandığım Formül : ="Toplam: " & METNEÇEVİR(YUVARLA(TOPLA(EĞERHATA(1/EĞERSAY($B$3:$B$1966;B3:B1966);0));0);"#.##") & " Adet Çıkış Teslimatı"

Saygılarımla;
Skaan

Çözüm
Merhaba;

Bir liste bulunmakta. Bu liste aşağı dogru devam ediyor.B1 hücresine yazdığım formul ıle butun sutundaki verileri benzersizlere göre adet toplamını alabiliyorum.
Benzersiz verilerin toplam adet sayısını bulabiliyorum. Ancak filtreleme yaptıgımda aynı olan verilerin adet sayısı 1 adet olarak getiremiyorum.
Örnek excel dosyası ektedir. Filtreleme için yazdığım formulu istenilen şekilde nasıl duzenleyebilirim. Örnek dosyaya bakınca mutlaka daha iyi anlayacaksınız..

Kullandığım Formül : ="Toplam: " & METNEÇEVİR(YUVARLA(TOPLA(EĞERHATA(1/EĞERSAY($B$3:$B$1966;B3:B1966);0));0);"#.##") & " Adet Çıkış Teslimatı"

Saygılarımla;
Skaan
Deneyiniz
Yardımcı Sütuna :HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam formülde isterseniz yazılır ama pivot ile yapılabilir bu istediğiniz ekledim bitane bakabilirsiniz.

Konu Sahibi
Merhaba mana97

Benim formul ile bu işlemi yapmam ve dosya ekınden anlattıgım gibi çözmem gerekiyor..
Formul ile yapılmalı.. İlginize teşekkürler.. Ama pivot benim işim çözmüyor..

Saygılarımla;
Skaan

Aslında başka bir sitede cevabınızı almışsınız.
365 kullanıyorsunuz
= Alttoplam(3;benzersiz(B3:B22))
Dener misiniz. Bu gidişle 365 edineceğim.

Merhaba;

Saygılarımla;
Skaan
Deneyiniz
Yardımcı Sütuna :HTML:
Kod:
Yardım Sütun1 e : HTML:
Kod:
B1 hücresine: HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Konu Sahibi
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri