• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Benzersiz Liste Eski Versiyonlar İçin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

volki_112

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
140
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
BENZERSİZ Liste - Eski Versiyonlarda

Arkadaşlar çoğu kurumda veya bireysel kullanıcıda 365 olmadığı eski versiyonlar ile formül üretmek durumunda kalıyoruz. Eski versiyon Excellerde formülle BENZERSİZ liste nasıl alabiliriz. SADECE FORMÜL makro olmadan

Sağdaki benzersiz liste elle yazılmıştır. Yardımcı Sütun olmadan çözüm gelirse daha da güzel olur. Yardımcı Sütun kullanmak isteyenler için Yardımcı sütun yerini de belirttim.

Bu çalışma kendim için ARŞİV çalışması olacaktır. O yüzden aklınıza gelen tüm farklı çözümler ile formül üretebilirsiniz. Sizlerin de yararlanması adına daha sonrasında tüm çözümleri toplayıp paylaşırım. Forumda benzer konu var. Eski versiyonlar için çözümler de gelmiş. Çözümleri tek postta toplamak ve daha önce olmayan yeni çözümlerin gelmesi için konuyu tekrar açtım. Yöneticiler uygun görmezse konuyu katabilirler.

Ekli dosyalar

• BENZERSİZ Liste - Eski Versiyonlarda.xlsx
    11.4 KB · Gösterim: 8
Eski versiyonlar için E5 hücresine

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekiniz.

Çözüm
Başka bir alternatif E5 hücresine

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Başka bir alternatif E5 hücresine

Kod:

Bunu da yazacaktım ama sıfır koyuyor ya listenin sonuna (Range aralığı uzun tutulursa) son anda yazmadım. Sonra sıfır EĞER ile iptal edeyim dedim ,erindim yazmaya.

Yaşlanınca üşengeç oluyorum.

Alternatif olarak deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• BENZERSİZ Liste - Eski Versiyonlarda.xlsx
    13.5 KB · Gösterim: 4
Başka bir alternatif olsun.

Kod:

Merhaba.
Yinelenenleri kaldır işinizi görür gibi.
Veri / Veri Araçları / Yinelenenleri Kaldır seçerek istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Merhaba.
Yinelenenleri kaldır işinizi görür gibi.
Veri / Veri Araçları / Yinelenenleri Kaldır seçerek istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
dinamik bir çözüm değil maalesef hocam bu. Sürekli manuel olarak tekrarlamak gerek

Madem arşiv yapıyorsunuz, amaç listeyi benzersiz hale getirmek.. Her ne kadar ARA işlevi sondan verileri dizde de son bir alternatif daha olsun ARA işleviyle.

Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri