• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Benzersiz Aktar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
69
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Hayırlı Ramazanlar
Eklenmiş dosyamın Sayfa1 sekmesinde Var olan bilgileri Sayfa2 sekmesine aktarmak istiyorum. Ancak;
1 - Sayfa1 "C,D,E,V" sütunlarına göre kontrol ederek Sayfa2' ye aktaracak. Eğer bu dört sütun bilgileri Sayfa2' ye daha önce aktarılmış ise mükerrer aktarma uyarısı verecek aktarma yapmayacak.
2 - Aktarma yaparken "C" sütununa göre alfabetik aktaracak
3 - Sayfa2' ye aktarırken "C,D,E" sütunlarına göre bilgiler aynısı ise B sütununa "1,2,3" gibi rakam verecek.
Sayfa2' de ki "C,D,E" sütunlarında ki bilgi değiştiği an sayma "1,2,3" gibi tekrar başlayacak (Eğersay komutu)

Oruçlu kimseye yük olmak eziyet vermek kul hakkıdır. Hakkınızı şimdiden helal ediniz. Müsait olduğunuzda da yardımlarınızı istirham ediyorum.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• aktar benzersiz.xlsm
    14.6 KB · Gösterim: 6
Sayfa1 deki örnek sayısını biraz daha artırarak, Sayfa 2 de olması gereken son durumu yukarıdaki şekilde örneklendirirseniz, yardımcı olabiliriz.

Sayfa2' ye örnekteki gibi
"C" sütununa göre alfabetik aktaracak
"C,D,E,V" sütunları daha önce aktarılmış ise mükerrer aktarma uyarısı verecek aktarma yapmayacak
"C,D,E" sütunlarına göre bilgiler aynısı ise B sütununa "1,2,3" gibi rakam verecek.
"C,D,E" sütunlarında ki bilgi değiştiği an sayma "1,2,3" gibi tekrar başlayacak

Ekli dosyalar

• aktar benzersiz.xlsm
    20.5 KB · Gösterim: 4
Merhabalar,
Mükerrer kontrolü için kodlar aşağıdadır,
aktarım için vakit bulamadım, arkadaşlar bakacaklardır eminim.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Buyurun:

Ekli dosyalar

• aktar.xlsm
    28.2 KB · Gösterim: 13
Çözüm
Bende bişeyler yapmıştım.

Ekli dosyalar

• aktar benzersiz (2).xlsm
    24.6 KB · Gösterim: 10
Yardımını esirgemeyen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Teşekkür ederim

Rica ederim. Hayırlı günler.

Durum