• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü benzer kayıtları sıralamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

roketman

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Mrb Arkadaşlar...
Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bu işi amatör yapıyorum. Kendi iş çalışmalarımda kolaylık sağlaması için excelde bir dosyam var. dosyamın içinde 10 bin den fazla öğrenci kaydı var. Bu öğrencilerin sınıflara göre listesini almak istiyorum. Ancak eski hangi eğitim öğretim yılını iştiyorsam sadece o sınıftaki o yılın öğrencilerini listelemeliyim. Yani hem eğitim öğretim yılı ve hemde sınıf adına göre aynı anda liste yapmalı. 1. öğrenci, altında . öğrenci .... gibi Bunu User Form ile değil yada filtreleme yöntemi ile değil formül ile Excel sayfasında yapmalıyım.
Mesela 2020-2021 Yılı 2-E Sınıfı dediğimde o yıl o sınıftaki öğrencileri sırasıyla alt alta listeleyebilmeliyim.
Dosyayı ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• sınıf listeleme.xlsx
    24.3 KB · Gösterim: 6
Çözüm
2021 ve üstü versiyonlar için Liste sayfası B2 hücresine yazmanız yeterli

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

2021den daha eski Office versiyonlarında Liste sayfası B2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı sürükleyiniz.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
2021 ve üstü versiyonlar için Liste sayfası B2 hücresine yazmanız yeterli

Kod:

2021den daha eski Office versiyonlarında Liste sayfası B2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı sürükleyiniz.

Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri