• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belgeyi belirtilen maddelere göre düzenleyebilirmisiniz ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

oguzkaan78

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
a) Tüm mallar için %25 kâr hesaplatınız.

b) Alış Fiyatı ile kâr oranını toplayarak satış fiyatını elde ediniz.

c) Verilerinize uygun iki adet grafik çiziniz

Belirtilen maddeleri bu belgeye uygulayabilirmisiniz ? Daha sonrasında nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim. (ad soyad öğrenci no boş kalıcak tabii ki)

Üzerinde Çalışılacak Belge:

Ekli dosyalar

Çözüm
Hallettim fonksiyon =([@[Kâr Oranı]]+1)*[@[Alış Fiyatı]] buymuş.Fakat bu fonksiyonu bana başkası söyledi ve ileride ben yapmak istediğimde bu fonksiyona nasıl erişeceğimi bilmiyorum neye göre nasıl kısayolu falan mı var acaba
Konu Sahibi
Hallettim fonksiyon =([@[Kâr Oranı]]+1)*[@[Alış Fiyatı]] buymuş.Fakat bu fonksiyonu bana başkası söyledi ve ileride ben yapmak istediğimde bu fonksiyona nasıl erişeceğimi bilmiyorum neye göre nasıl kısayolu falan mı var acaba

Çözüm
Bu kalıp bir şey değil. Mesele kod ezberlemek değil, mantığını bilmek. Dolayısıyla bu sorunuz sizi bir açmaza sürükler. Formüller ve çalışma mantıkları üzerine çalışın derim. Bunun için giriş seviyesinde bir eğitim almanızda fayda var. Üstelik bunun için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Youtube üzerinden rahatlıkla öğrenebileceğiniz videolar mevcut.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri