• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bazı kısıtlarla atama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

GhostNova

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba elimde böyle bir kod var eklemek istediğim şeyler var:
1. kod sürekli ikişer ikişer değerleri yazdırıyor ben ikişer ikişer yazdırmaya eğer g sütununun bir altındaki hücre değeri birbirine eşitse devam etsin istiyorum.
2. hep p sütununa veriyi yazdırıyor sürekli yeni son sütunu bulup bir yan sütununa yazmasını istiyorum.
3. c sütunu hücre değeri x'e eşitse g sütunundaki son üç hücrede pl ile olanların bulunduğu satıra yeni hedef sütunda yerleşmesini ve diğerlerine yerleşmesin her yeni sütunda sabit kalsın. (3 kere yazılabilme x'e özgü diğerleri en fazla ikişer kez art arda yazılabilir şartı ise bir alt g hücre değerleri eşit olucak yoksa 1 kez )
4.c sütunu hücre değeri z'ye eşitse H sütununda ilk iki harfi HM olanların bulunduğu satırdaki hedef sütuna yerleşemesin. Referans göstermesi açısından D sütununa HM diye gösterim.
Genel kural rastgele seçilen değerin bulunduğu satır ve hedef sütunda yerleşme yapılıcak satıra bakıp eğer referans 1 değeri ref2 ve 3 e eşit değilse o zaman yerleşmesi yönünde.
Teşekkürler şimdiden.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Silmeyi dener misiniz o satırı
çalıştı ama şöyle ki atamalar yanlış referans değerini değil değerleri alanlar (bölgelere) atamak istiyorum. birde kısıtlara uymuyor bir kez seçilen rastgele değer sırayla son boş hedef sütuna atanmaya başlasın ve son alana kadar atansın. atanırkende eğer bir kere atanan değer bir alt satırda da hala aynı bölgedeyse bir alt satıra yine atansın farklı bölgeye geçiliyorsa yeni rastgele değer seçsin ve önceki rastgele değer bidaha kullanılmaısn istiyorum. onun dışında 3. madde de bahsettiğim durum x değerinin yeri hep aynı sondaki 3 plye yerleşicek vs. Örnek excelde yerleştirme sütunu şartlara göre oluşturulmuş alan ama hep değerler aynı yerlere atanmaması lazım yani bir değer bir alana atanıyorsa birdaki sıralamada oraya atanamamalı. Birde burda pyi son sütun gibi algılamış ve hep ondan sonraki boş sütuna değer atamış pyi belirlemek yerine mevcut excelin son boş sütununa göre sıralaması lazım. Teşekkürler tekrardan

Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla revize etmeye çalıştım. Bu şekilde deneyip sonucu paylaşabilir misiniz;

HTML:
Kod:
Şimdi ekran görüntüsünü aldım öncelikle en baştaki sütuna atmış son sütun olması lazımdı sonra her hücre dolmamış boş hücreler var ve iki kereden fazla atama yapmış onun dışında harfle gösterdiğim değerlerin atanmasını istiyordum. istenen yeşil gibi teşekkürler tekrardan. 1741799571410.png

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Tekrardan merhaba, kodu biraz düzenledim ama istediğim şartlara göre atayamıyorum.
1. I sütun değerinin ilk iki harfi HM ile başlayanlara z değeri gidemez z nin referans değerini HM olarak verdim eşleşme olmadığında gitmesi için
2. h sütunundaki pl ye atanan değerler hep aynı kalıcak örnekte x mesela her yeni atamada x atanmalı.(3 kere)
3. Genel olarak referans değerlerine bakarak atamada sorun var yanlış atıyor. istenen rastgele seçilen hücredeki satırın referans1 değerine bak atama yapılcak hücrenin satırındaki referans 2 ve referans 3 değerine ikisinde birden eşlemiyorsa ata. eğer atandıktan sonra bir alt satırda hala kural devam ediyorsa birdaha ata etmiyorsa atama yeni rastgele değer seç.(kırmızılar ile belirttim) Bu durumda sadece bir atama olabilir o zaman o değer bir daha atamasın yani bir seçilen max 1 ya da iki kere yazılsın bir kere yazılabildiyse bir daha seçilmesin. X özel durumuyla karıştırılmamalı o hep pl bölgesinin 3 satırı içinde atanıcak sabit.
Yardımci olursnaız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba, dener misiniz;

HTML:
Kod:
Yok bu kodda mesela istediğim referans1 değeri referans2 ve referans3e eşit olmazsa atama olayını sağlamıyor. Benim attığım excel dosyasında module3 teki kodda bu şart sağlıyor ama bir alt satıra kopyalama işlemini eğer alt satır h sütunundaki hücre değeri değişmediyse atasın eğer başka bir bölgeye geçiyorsak yani h değeri değiştiyse yeni rastgele değer seçsin istiyorum. esi değer sadece bir kere atandıysa bile bir daha da seçilmesin istiyorum. Örnek görseli atıyorum kırmızı ile yazılan değer gibi. 1742033182083.pngBurada M kırmızıyla işaretli olan bir kez yazılmış çünkü h sütunu fr ve bir alt satır değeri cn h sütun değeri değiştiğinde bir alt satıra kopyalama yapmadan yeni satır için yeni rastgele değer atamak istiyorum. Teşekkürler tekrardan.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Tekrardan merhaba, kodun en son bahsettiğim kısmını bir şekilde hallettim gibi gözüküyor. Eğer yardımcı olabilirseniz eğer referans1 değeri HM ise o zaman ı sütunu ilk iki harfi HM ile başlayanlara atanmasın şartında yardımcı olabilir misiniz? şuan o şartı sağlamıyor. Teşekkürler.

Konu Sahibi
Malesef hm sorununu bu kod çözmemiş ama hmyi ben 3. bir referans değeri gibide açıp eşit olursa atamayarak hallettim. O şekilde oluyor (eklediğim dosyada module 5 ). Ama bölge sütunu pl olanlara atanan değer hep aynı olsun istiyorum onu çözemedim. Mümkünse x ler hep bölge sütunundaki pl'ye atanıcak 3 kere ama onun dışındakiler bir kere atandığı yere diğer hafta atanamasın istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri