Sayın
SNNAY'ın da belirttiği gibi Windows yerleşik msg komutu font ve görsel biçimlendirme özelliklerini desteklemez. Yanıp sönen efekt haricinde PowerShell Remoting (Uzak Bağlantı) özelliğini kullanarak veya PsExec gibi 3. parti uzak yönetim araçları ile mesaj göndermek suretiyle istediğinizi yapabilirsiniz. Ancak PsExec gibi uygulamalarda da yine bir PowerShell scripti oluşturmanız gerekir. Ancak PowerShell konusunda deneyimli değilseniz öncelikle bunu öğrenmelisiniz, zira deneme yanılma yolu ile öğrenmek için şirket bilgisayarlarını kullanmayın burada yapacağınız hatalar sistem kilitlenmeleri, çökmeler ve sonsuz döngüler oluşturarak network kilitlenmeleri gibi ciddi sorunlar yaşamanıza sebebiyet verebilir.
PowerShell Remoting ile işlem yapmak isterseniz öncelikle tüm bilgisayarlarda
kodu ile Remoting özelliğini aktive etmelisiniz. Ardından mesaj göndermek istediğiniz bilgisayarlara kendi bilgisayarınızdan
PowerShell komutunu çalıştırarak tanımladığınız tüm bilgisayarlara msg komutuna gerek kalmadan toplu bir popup mesajı gönderebilirsiniz. Ancak burada önemli iki husus kullanıcı bilgisayarlarında PowerShell kullanım izinlerinin olması ve Networkünüzde Powershell Remoting özelliğinin güvenlik gibi gerekçelerle kısıtlanmamış olması gerekir.
Bir diğer yöntem olarak PsExec gibi 3. parti uygulamalar kullanabilirsiniz demiştim. PsExec Microsoftun uygulaması olduğundan Windows ile daha rahat çalışır. Microsoftun websitesinden indirebilir ve Path'e ekleyebilirsiniz. Bundan sonra yukarıdaki PowerShell scriptini bir text dosyası kopyalayın ve kodun Mesaj formu oluşturalım diye belirttiğim kısmına kadar olan bölümünü
olarak değiştirerek örneğin ShowMessage.ps1 adı ile kaydedin. Daha sonra PowerShellRemoting yerine PsExec ile
kodu ile PowerShell formunu uzak bilgisayarlara gönderebilirsiniz. Baştada belirttiğim üzere PowerShell ile yanıp sönme efektini veremezsiniz ancak bunun yerine formu kapatıp msler ile yeniden açılacak şekilde kodda düzenleme yapılarak yanıp sönüyor efekti dolaylı olarak verilebilir.
Ancak tekrar belirtiyorum PowerShell bilginiz, yetkinliğiniz yoksa bu işlere kalkışmayın eldeki ile devam edin.