• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Başka excel kitabında makro ile veri alma.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

apeks64

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar eklediğim "excel_cozum" excel dosyasında veri listy sekmesin de "CommanDutton11" adlı bir buton mevcut.

-Ben istiyorum ki bu butona bastığım zaman; Başka bir programdan aldığım ve formatını değiştiremediğim ve sürekli masaüstüne kaydettiğim "XrIstemOnay.xlsx" dosyasından "G4" hücresinden başlayarak aşağıya doğru "G7" , "G10" , "G13" diye giden hücredeki verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "F16" , "F 17" , "F18", "F19" , "F20", "F21" hücrelerine otomatik olarak yazdırmasını istiyorum.
- Yine aynı şekilde "XrIstemOnay.xlsx" dosyasında bulunan "L4" , "L7" , "L10" diye giden verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "I16" , "I17", "I18" "I19" " I20" " I21" hücrelerine yapıştırsın istiyorum.

-Yine aynı şekilde "XrIstemOnay.xlsx" dosyasında bulunan "N4" , "N7" , "N10" diye giden verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "H16" , "H17", "H18" "H19" " H20" " H21" hücrelerine yapıştırsın istiyorum. Hatta ilk aşamayı makroda nasıl olduğunu görürsem diğer kısımlarını kendim bakarak yaparım diye düşünüyorum :)

Ekli dosyalar

• excel_cozum.xlsm
    185.7 KB · Gösterim: 2
  • XrIstemOnay.xlsx
    13.6 KB · Gösterim: 2
G4 , G7 , G10, G13 burada 4 alan var
F16, F17, F18, F19, F20, F21 burada ise 7 alan benzer durum diğer veri içinde geçerli ne nereye aktarılacak?

Arkadaşlar eklediğim "excel_cozum" excel dosyasında veri listy sekmesin de "CommanDutton11" adlı bir buton mevcut.

-Ben istiyorum ki bu butona bastığım zaman; Başka bir programdan aldığım ve formatını değiştiremediğim ve sürekli masaüstüne kaydettiğim "XrIstemOnay.xlsx" dosyasından "G4" hücresinden başlayarak aşağıya doğru "G7" , "G10" , "G13" diye giden hücredeki verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "F16" , "F 17" , "F18", "F19" , "F20", "F21" hücrelerine otomatik olarak yazdırmasını istiyorum.
- Yine aynı şekilde "XrIstemOnay.xlsx" dosyasında bulunan "L4" , "L7" , "L10" diye giden verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "I16" , "I17", "I18" "I19" " I20" " I21" hücrelerine yapıştırsın istiyorum.

-Yine aynı şekilde "XrIstemOnay.xlsx" dosyasında bulunan "N4" , "N7" , "N10" diye giden verileri, "excel_cozum" excel dosyasında "H16" , "H17", "H18" "H19" " H20" " H21" hücrelerine yapıştırsın istiyorum. Hatta ilk aşamayı makroda nasıl olduğunu görürsem diğer kısımlarını kendim bakarak yaparım diye düşünüyoruŞimdi eklediğim dosyalar

F16, F17, F18, F19, F20, F21 burada ise 7 alan benzer durum diğer veri içinde geçerli ne nereye aktarılacak?
Şimdi eklediğim dosyalarda "XrlİstemOnay2" kitabındaki renkli yazılardaki hücredeki veriler, "excel_cozum" çalışma kitabındaki aynı yazı rengi gibi dolgu rengine sahip hücrelere gelecekler. sadece ilk 7 satır getirsin yeter fazlası gerekmiyor. O yüzden iki kitapta da 7 satır bıraktım. Umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

• XrIstemOnay (2).xlsx
    15.5 KB · Gösterim: 3
  • excel_cozum.xlsm
    190.8 KB · Gösterim: 3
F16, F17, F18, F19, F20, F21 burada ise 7 alan benzer durum diğer veri içinde geçerli ne nereye aktarı

Şimdi çok daha kolay anlaşılması için yeni bir dosya hazırladım. "XrIstemOnay.xlsx" dosyasından "sabit.xlsx" dosyama gelmesini istediğim verileri tek tek elle yazdım ve o kısımları turuncuya boyadım. Yapmak istediğim sabit dosyasında "VERILERI_AKTAR" butonuna bastığımda o veriler o hücrelere "XrIstemOnay.xlsx" dosyasından otomatik gelsin.
( Bu "XrIstemOnay.xlsx" dosyası başka bir programdan geliyor ve formatını değiştirme şansım yok. o yüzden sadece verileri almam gerekiyor.)
Bi yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• XrIstemOnay.xlsx
    14.5 KB · Gösterim: 10
  • sabit.xlsm
    191.4 KB · Gösterim: 10
Daha önce açtığım konular bu kadar cevapsız kalmıyordu, sanırım ücretli talep açmam gerekiyor.:(

Deneyiniz.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri