• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bağlı parametreye Göre Stok Birim maliyeti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

MentesS

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 EN
Konuyu Başlatan
Merhabalar
ekteki soruna ilişkin siz uzmanlardan yardım alabilirsem sevinirim
elimizde üreteceğimiz ürüne ilişkin 3 girdi var. Son ürünü üretmek için elimzdeki girdilerden en cok stogu olanlarda faydalnırsak ( stok adedi en cok olan girdilerin br maliyetlerini almak ) birim maliyetimiz ne olur sorusuna dinamik bir formül yazmak isityorum. D13 hücresine bu formülü nasıl yazabilirim

şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• Ornek.xlsx
    11.2 KB · Gösterim: 10
  • 2025-02-16 11_54_55-Book4.xlsx - Excel.png
    2025-02-16 11_54_55-Book4.xlsx - Excel.png
    36.6 KB · Gösterim: 13
merhaba, ulaşılmak istenen değer ( örnek için ) 445 mi ?

merhaba, ulaşılmak istenen değer ( örnek için ) 445 mi ?
merhaba

1. girdi (kumaş) için elimdeki en yüksek stoklu alt girdi 17,000 adet bu nedenle 1.girdinin 3. girdi ihtimalini alıyorum --> 21
2. girdi ( düğme) için en yüksek adet 221 adet ile 3. ihtimalli alt girdi , 57 tl birim maliyet
3. girdi (boya) için en yüksek adetli stoklu ihtimal 44115 li 2. ihtimal (boya grubu) ve bunun birim maliyetini almak istiyorum ---> 445

3 girdinin , alt ihtimallerinde elimdeki en yüksek stokluları düşünüyorum toplamı benim son ürün (ceket) maliyetimi verecek 687 e ulasmam gereken formlü aryıroum

Şimdi daha net oldu. tamam.

Buda 365 formülleri ile bir alternatif:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri