A_day
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Ekte küçük bir örneğini gördüğünüz tabloda, A, B, C ve D kodlu ürünlerin, günlük imalat kapasiteleri altlarındaki hücrelerde yazmakta.
Benim tabloda yapmaya çalıştığım ama bir türlü beceremediğim şey şu; örneğin [C9] hücresinde formülünü elle yazdığım işi, excelin otomatik olarak hesaplamasını istiyorum.
[C9] hücresine yazmaya çalıştığım formül şunu yapabilmeli;
Bu işlemi, ben x'in yerlerini değiştirmem halinde [C9] hücresindeki formül otomatik olarak hesaplayabilmeli.
3'lü imalatlar için de aynı mantık geçerli...
Bu işlemi yatayara fonksiyonu ile yapmayı denedim ama maalesef başarılı olamadım...
Benim tabloda yapmaya çalıştığım ama bir türlü beceremediğim şey şu; örneğin [C9] hücresinde formülünü elle yazdığım işi, excelin otomatik olarak hesaplamasını istiyorum.
[C9] hücresine yazmaya çalıştığım formül şunu yapabilmeli;
- [D9:G9] aralığında kaç adet "x" olduğunu saymalı,
- Sonra da bu "x"lerin üstünde, 4 nolu satırda yer alan rakamları, ayrı ayrı "x"in adedine bölmeli ve toplamlarını almalı. Ardından da bu toplamı yine "x"in sayısına bölmeli.
Bu işlemi, ben x'in yerlerini değiştirmem halinde [C9] hücresindeki formül otomatik olarak hesaplayabilmeli.
3'lü imalatlar için de aynı mantık geçerli...
Bu işlemi yatayara fonksiyonu ile yapmayı denedim ama maalesef başarılı olamadım...