• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı satırdaki x'leri saydırma ve üst hücredeki rakamı bu sayıya bölme işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

A_day

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Ekte küçük bir örneğini gördüğünüz tabloda, A, B, C ve D kodlu ürünlerin, günlük imalat kapasiteleri altlarındaki hücrelerde yazmakta.

Benim tabloda yapmaya çalıştığım ama bir türlü beceremediğim şey şu; örneğin [C9] hücresinde formülünü elle yazdığım işi, excelin otomatik olarak hesaplamasını istiyorum.

[C9] hücresine yazmaya çalıştığım formül şunu yapabilmeli;

• [D9:G9] aralığında kaç adet "x" olduğunu saymalı,
  • Sonra da bu "x"lerin üstünde, 4 nolu satırda yer alan rakamları, ayrı ayrı "x"in adedine bölmeli ve toplamlarını almalı. Ardından da bu toplamı yine "x"in sayısına bölmeli.

Bu işlemi, ben x'in yerlerini değiştirmem halinde [C9] hücresindeki formül otomatik olarak hesaplayabilmeli.

3'lü imalatlar için de aynı mantık geçerli...

Bu işlemi yatayara fonksiyonu ile yapmayı denedim ama maalesef başarılı olamadım...

Ekli dosyalar

• Ortalama_imalatlar.xlsx
    11 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Ekte küçük bir örneğini gördüğünüz tabloda, A, B, C ve D kodlu ürünlerin, günlük imalat kapasiteleri altlarındaki hücrelerde yazmakta.

Benim tabloda yapmaya çalıştığım ama bir türlü beceremediğim şey şu; örneğin [C9] hücresinde formülünü elle yazdığım işi, excelin otomatik olarak hesaplamasını istiyorum.

• Sonra da bu "x"lerin üstünde, 4 nolu satırda yer alan rakamları, ayrı ayrı "x"in adedine bölmeli ve toplamlarını almalı. Ardından da bu toplamı yine "x"in sayısına bölmeli.

Bu işlemi, ben x'in yerlerini değiştirmem halinde [C9] hücresindeki formül otomatik olarak hesaplayabilmeli.

3'lü imalatlar için de aynı...

3'lü imalatlar için de aynı mantık geçerli...

Bu işlemi yatayara fonksiyonu ile yapmayı denedim ama maalesef başarılı olamadım...
C9 hücresine ;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
c13 hücresine ;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Ortalama_imalatlar.xlsx
    11.8 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Ellerinize sağlık, formüller istemiş olduğum hesaplamaları yapıyor. Çok teşekkürler ediyorum...

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Ortalama_imalatlar.xlsx
    11.1 KB · Gösterim: 1
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri