• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Aynı kişiye ait belirli tarihten sonraki bilgileri alma

teyadih

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
162
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Windows 10 Microsoft Edge 150
Merhaba arkadaşlar
Kitap2 çalışma kitabı U sütununda tarih olanların O sütunundaki sicile göre varsa bu tarihten sonraki aylıksız izin çalışma kitabındaki süreleri aldıracak formüle ihtiyacım var.
Örnek 30 sicil numaralı personel için aylık izin çalışma kitabındaki C sütununda 30 varsa ve G sütunundaki tarih bu sayfadaki U sütunundaki tarihten büyükse I sütunundaki toplamı yazacak.
Örnekteki 30 sicil numaralı personelin 3 tane aylıksız izin bilgi girişi var. Ancak ilk aylıksız izini U daki tarihten düşük olduğu için 2 tanesinin toplamını alarak sonucun 687 olması gerekiyor.
50 sicil numaralı yunus için 900 olacak
70 sicil numaralı elifin aylıksız izni olmadığı için boş olacak
Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Windows 10 Opera 133
Dosyaları kontrol ettim ve anlattığınız mantık için temel formül şu olur:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Burada:

O6 = sicil numarası
U6 = karşılaştırılacak tarih
Aylıksız izin dosyası C:C = sicil
G:G = izin tarihi
I:I = toplanacak gün/süre

Hiç aylıksız izin kaydı yoksa sonuç boş gelir.
Fakat dosyanızda önemli bir tutarsızlık var
Verileri tek tek kontrol ettim. Aylıksız izin dosyasında 30 sicilli Ahmet için I sütunundaki süreler:

G tarihi I süresi
18.11.2014 355
03.12.2020 363
15.09.2003 324

Bunların toplamlarından 687 = 363 + 324 çıkıyor.

Ancak Kitap2'de Ahmet'in U hücresindeki değer 12.06.20. Bunu 12.06.2020 olarak kabul edersek, U tarihinden büyük olan yalnızca 03.12.2020, yani sonuç 363 oluyor; 687 olmuyor.

Benzer şekilde Yunus'un U değeri 18.04.16 (18.04.2016) iken aylıksız izin G tarihi 28.03.2000. “G > U” şartıyla 900 çıkmaması gerekir.

Dolayısıyla istediğiniz Ahmet = 687, Yunus = 900, Elif = boş sonuçlarına göre tarih karşılaştırmasında anlattığınızdan farklı bir kural var. Özellikle U sütunundaki tarihin neyi ifade ettiğini / hangi yönde karşılaştırılması gerektiğini netleştirirseniz formülü doğru hale gelir

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın arzuhalci elinize sağlık. Evet bahsettiğiniz gibi tarihlerde hatalar olmuş.
Formül bu haliyle tamam sayın arzuhalci ancak aylıksız izin çalışma kitabını kapattığımda DEĞER hatası veriyor. Yani aylıksız izin çalışma kitabı kapalı iken formül çalışmıyor. Orijinal aylıksız izin çalışma kitabı büyük boyutlu olduğu için ikisini aynı anda kullanamıyorum. Size zahmet formülü kapalı iken de çalışacak şekilde günceller misiniz?

Windows 10 Opera 133
HTML:
Kod:

TOPLA.ÇARPIM ile kapalı büyük bir dosyada C:C, G:G, I:I gibi tüm sütunları kullanmak dosyanızı ciddi şekilde yavaşlatabilir.

Birde bunu deneyin

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın arzuhalci. Formülü denemiş miydiniz? Bu sefer aylıksız izin çalışma kitabı açık iken de DEĞER hatası verdi maalesef

Windows 10 Opera 133
burada sorun büyük ihtimalle G veya I sütununda metin/boş/hata değerleri bulunması ve TOPLA.ÇARPIM’ın bunlara takılması.
Sorunu buldum. Önceki formülde aralık 2. satırdan başladığı için aylıksız izin dosyasındaki I2="Süresi" ve I3="Gün" başlıkları TOPLA.ÇARPIM içine giriyor ve #DEĞER! oluşturuyor.

Verileriniz 4. satırdan başlıyor. Ayrıca U sütunundaki tarihlerinizin bir kısmı metin biçiminde olduğu için onu da güvenli biçimde tarihe çeviriyorum. Şu formülü kullanın:

HTML:
Kod:

Deneyip dönüş yapınız

Geri