• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aylara kayıt işlemini farklı işlem için uygulamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Hayırlı sahurlar dilerim..
Sürekli konu açıyorum farkındayım ama konu açtıgım konu içerisinde çözülüyor ama ben farklı bir işlem için uygulamaya çalışıyorum.. başaramayınca yine konu açmak zorunda kalıyorum ve sitede de istenen bu sanırım...?
Sagolsunlar hocalarım bir önceki konuda sorunumu her zaman ki gibi çözüme ulaştırdılar..
şimdiki sorunum ise ;

Ana Sayfa Çalışma kiitabının, AnaSayfa ( Userform) dan seçili müşteriyi Multi page bölümündeki Parça, Revizyon, Tahsilat bölümlerindeki işlemleri bakımda oldugu gibi açık sayfadaki *.AY sayfalarına sıralı kayıt etmek istiyorum.. Sadece Parça kısmına yardımcı olursanız sevinirim. Revizyon ve Tahsilat kısmını sanırım yapabilirim.. ( kopya çekerek ) :)

Diğer bir konu : Listbox1 den seçili müşteri bakım hariç borçlandırma veya tahsilat işlemlerinden birini yaptıgım zaman oromatikman listboxdan deaktif oluyor , Buda ; listbox1 den seçtiğim müşteriye 2. işlemi yapmam için tekrar listbox1 den seçmem gerektiriyor ! 2.işlemden kastım ( listbox1 den müşteri seçtim, parça borçlandırması yaptım, devamına tahsilat işleyemiyorum. listbox1 den tekrar seçmem gerekiyor )

Elleriniz dert görmesin.. Yardımlarınız için tşk ler.

Çözüm
son = ay.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 ben bu satırda yer alan "C" ibaresini A yaptım kayıt etmedi.

Evet "C" ibaresini "A" yapmanız lazım.
Ancak, her xx.AY sayfasında "A" sütununda formüllü hücreler var.
Bu nedenle 5001. satırdan itibaren kayıt yapıyor.
bir defalığınına, her sayfada bunları önce temizlemelisiniz.
Kodlarda çok bir değişiklik yapmadım.
Parça için aşağıdaki gibi düzenledim.
Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Kodlarda çok bir değişiklik yapmadım.
Parça için aşağıdaki gibi düzenledim.
Deneyiniz.
HTML:
Kod:
Hocam elinize saglık, Kayıt işlemini yapıyor ama dolu satıra yapıyor, ilk boş satıra yapması gerekiyor..
ufak bir hatırlatma .. *.AY sayfalarına devir + bakım+parça+revizyon +tahsilat işlemlerinide kayıt etmesi gerekiyor, bu sayfalarda tüm kayıtlarda dolu olacak sutunlar a ve b sutunları dolu satırı baz alırken A veya B sutununu baz alırsa sorun çıkmaz sanırım.

son = ay.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 ben bu satırda yer alan "C" ibaresini A yaptım kayıt etmedi.
Teşekkür ediyorum.. Hayırlı günler.

Çözüm
Konu Sahibi
Kem Küm.. Bakıyorum bakıyorum.. Diyorum kendi kendime tren olan kodlarmı ben mi diye ..
Tren olan kodlarmış :)

Hocam çok teşekkür ediyorum :)

Konu Sahibi
Hocam. AnaSayfa ( userformdan ) listbox1 den seçili kapalı Müşteri çalışma kitabını farklı bir klasöre nasıl taşırım ?

Aaşağıdaki kodu bir CommandButtonun Click eventine yapıştırın.
AnaSayfa ( userformdan ) listbox1 den seçili olan ve "\CARiLER\" klasöründe bulunan kapalı Müşteri çalışma kitabını
"\CARiLER\FESİH EDİLEN\" klasörüne taşır.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Aaşağıdaki kodu bir CommandButtonun Click eventine yapıştırın.
AnaSayfa ( userformdan ) listbox1 den seçili olan ve "\CARiLER\" klasöründe bulunan kapalı Müşteri çalışma kitabını
"\CARiLER\FESİH EDİLEN\" klasörüne taşır.
HTML:
Kod:
Hocam Teşekkür ediyorum.. Degişken tanımlarına ne yazmam gerek ? Hedef + Kaynak + Taşı ... uzantısı nasıl olacak ?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri