• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Autocad e Koordinat Çizgi Uzunluğu ve Açı Yazılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

alicox

Yeni Üye
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Bende bulunan autocade koordınat ve cızgı transferı excel programı ile autocade noktaları aktarıp, noktalar arasına çizgi çizdirip, noktalar üzerine de nokta numarası ile kotu yazdırabiliyorum.
Ancak benim bunlara ilave olarak istediğim, noktalar arasındaki çizgilerin üzerine mesafelerin yazılması (bunu uy lispi ile yapıyorum bu lispi de yardımcı olması için ekliyorum) ve açılarında açı yapan noktalara yazılması ve açı olduğunu gösteren sembolün gösterilmesi, şimdiden teşekkür ediyorum.

Konu Sahibi
Ekteki örneği inceleyin, olumlu ise açı için de çalışırız...
Gönderdiğiniz çalışmayı inceledim. Elinize sağlık güzel olmuş.
Ancak Autocade gönderdiğimizde bir koordinat daha oluşturuyor ( Sizin gönderdiğinizde contents 4356881.3535 isimli) ve ayrıca çizimi zoom extents ile bulabiliyoruz.
Yazılar çizgi üzerine çizgi ile aynı paralellikte yazılabilir mi
Birde yazı boyutunu da istediğimiz gibi ayarlayabilirsek güzel olur.
Teşekkür ederim

Açıyı da ekleyebilirseniz çok güzel olur

İlgimi çeken bir çalışma oldu, benim de faydalanabileceğim bir çalışma...
Biraz gereksiz detaylı gelebilir...
Umarım işinize yarar...

Konu Sahibi
İlgimi çeken bir çalışma oldu, benim de faydalanabileceğim bir çalışma...
Biraz gereksiz detaylı gelebilir...
Umarım işinize yarar...
Elinize sağlık süper olmuş, mesafeleri virgülden sonra 2 hane yazdırabilirsek isteğimiz yerine gelmiş olur. Allah razı olsun, işiniz gücünüz rast gitsin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri