• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Arama Ekranına Gelen Mesajın Kaldırılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hasangencel

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı akşamlar. Ekte yer alan formun kaydet ve güncelle bölümlerinde herhangi bir sıkıntı yok. Kaydet bölümünde aynı EFT numarasının ikinci kez eklenmemesi için bir kontrol ve mesajı var. Burası da çalışıyor. Sorun şurada;
Arama yaptığımda bulunan sonuçlar Listboxa sıralanıyor. Listeden herhangi birinin üzerine tıkladığımda o satırdaki bilgileri forma çağırıyor. Ancak EFT işlem numarasının ikinci kez kaydedilmemesi için koymuş olduğumuz "Bu EFT işlem Numarası Daha Önce Kaydedilmiştir."kontrol mesajı buraya da geliyor. Mesajı kapattığımda otomatik olarak EFT işlem numarasını ekrandan siliyor. Bu kontrolün ve mesajın yalnızca ARAMA bölümünden kaldırılması için ne yapabiliriz?

(Kaydet bölümündeki kontrol ve mesaj devam edecek. Kaydet bölümünde daha önce kaydedilen bir işlem numarası "EFT İşlem No" textboxuna girilip enter denildiğinde "Bu EFT işlem Numarası Daha Önce Kaydedilmiştir." uyarısı verip girilen numarayı silip bir alttaki textboxa setfocus ediyor. Buraya dokunmayalım)

Yardımcı olacak herkese Şimdiden Teşekkür Ediyorum.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
tb_islemno AfterUpdate olayındaki kodları
pasife alın. Ya da silin.

Exit olayına taşıyın.
hocam teşekkür ederim sağolun. şimdi aradığım veri listboxa geldiğinde üzerine tıklıyorum ve artık uyarı mesajı gelmiyor ve işlem numarasını temizlemiyor. Buraya kadar sorun yok. ama uyarı mesajını şimdide exit'e taşımışsınız. exite ilk tıkladığımda uyarı mesajı geliyor. ikinci tıkladığımda form kapanıyor. Acaba bu uyarının exit'e de gelmemesi için birşey yapabilir miyiz?

exit_click' ine aşağıdaki şekilde yazdım. Uyarı yine geldi. Bir kez daha bakma şansınız var mı acaba dosyaya. Olmazsa eğer mecburen bu şekilde kullanacağım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

hocam teşekkür ederim sağolun. şimdi aradığım veri listboxa geldiğinde üzerine tıklıyorum ve artık uyarı mesajı gelmiyor ve işlem numarasını temizlemiyor. Buraya kadar sorun yok. ama uyarı mesajını şimdide exit'e taşımışsınız. exite ilk tıkladığımda uyarı mesajı geliyor. ikinci tıkladığımda form kapanıyor. Acaba bu uyarının exit'e de gelmemesi için birşey yapabilir miyiz?

exit_click' ine aşağıdaki şekilde yazdım. Uyarı yine geldi. Bir kez daha bakma şansınız var mı acaba dosyaya. Olmazsa eğer mecburen bu şekilde kullanacağım.

HTML:
Kod:
mevzuyu tam kavrayamadım. ama böyle bir şey herhalde.
HTML:
Kod:

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
mevzuyu tam kavrayamadım. ama böyle bir şey herhalde.
HTML:
Kod:
Yine olmadı hocam. mevzuyu anlatayım. Inputboxa arayacağımız değeri girdik. sonuç olarak ekranımıza bir listbox açıldı ve oradaki sonuca tıkladığımızda o sonucun bulunduğu satırdaki bilgiler form olarak ekrana geldi. İşimiz bittikten sonra exit tuşuna bastığımızda "Bu EFT İşlem Numarası daha Önce Kaydedilmiştir" mesajı geliyor. Bu mesaj ARAMA EKRANINDAKİ EXİT tuşuna gelmesin istiyorum. (Normalde bu kontrol mesajını mükerrer kaydı önlemek için kullanıyorum ben. Orada kalacak yine.

Dosyayı incelemedim ve olayı tam anlayamadım ama eğer msgbox ile mesaj kutusu çıkarıyorsanız bu mesaj kutusu kendiliğinden ekrandan kalkmaz.
Ayrıca displayalert=false kodu bu mesaj kutusunu engellemez.
Ancak kendi kendine kapanan mesaj kutusu oluşturulabilir.

HTML:
Kod:

Dosyanızda bir standart modül oluşturup bu kodları modülde en başa ekleyin.
Daha sonra diğer modüllerden bu OtoMsgKapat fonksiyonunu çağırabilirsiniz.

Diğer modülden ise
HTML:
Kod:

kodu ile çağırabilirsiniz. Sondaki 3000 değeri mesajın milisaniye cinsinden bekleme süresidir. İhtiyaca göre belirleyebilirsiniz.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Dosyanızda bir standart modül oluşturup bu kodları modülde en başa ekleyin.
Daha sonra diğer modüllerden bu OtoMsgKapat fonksiyonunu çağırabilirsiniz.

Diğer modülden ise
HTML:
Kod:

kodu ile çağırabilirsiniz. Sondaki 3000 değeri mesajın milisaniye cinsinden bekleme süresidir. İhtiyaca göre belirleyebilirsiniz.
Çok Teşekkür Ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri