• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ara tatillerin yıllık plana yerleştirilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Vurkan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
44
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba;
Ekli dosyamda 4.1.D , 4.2.D ve BEP isimli sayfalar yıllık plan sayfaları. Bu sayfalarda genellikle değişen haftaların başlangıç tarihleriyle (4.1.D , 4.2.D sayfalarında D sütunu, BEP sayfasında C sütunu), Bu sütunlar TAKVİM isimli sayfanın G48:G53 aralığından verileri baz alarak formülle oluşuyor. Bu formüller koda çevrilebilirse sevinirim.
Bu dosyada yapmak istediğim ikinci değişiklik; 4.1.D sayfasındaki 1. ara tatil (TAKVİM saayfasındaki G49 hücresine göre) bu sene 13.11.2023 tarihinde başladığı için 10. haftaya yazıldı. Ama seneye bir hafta öne veya arkaya alınabilir. A R A D İ N L E N M E T A T İ L İ yazısı bir kod ile TAKVİM sayfası G49 hücresine yazılan tarihe göre (O tarihteki yazılı olan konuyla blok halinde ) yer değiştirebilir mi? Ben halihazırda o hücreleri yana çekip gitmesi gereken yerde bulunan satırları kaydırıp sonra yana çektiğim hücreleri oraya yerleştirerek yapıyorum. Bunu kodla yapmak mümkün mü? Tabii bu işlem 4.2.D ve BEP sayfalarında da gerçekleşmeli. Saygılar.

Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba dosyamın birinci bölümünü tarih oluşturma kısmını

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

kodu ile oluşturup sayfa kodunda çalıştırarak çözdüm. ancak ;

1. Bu kod D5: D44 aralığından daha fazla tarih üretiyor. ThisWorkbook.Sheets("4.1.D").Range("D45: D100").ClearContents satırıyla bu fazlalıkları siliyorum. Bu tarihleri D4: D44 aralığında sabitleyebilir miyiz?

2. Sayfa kodunda çalıştırdığım için sayfaya her girdiğimde yeniden çalışıyor. Bu kodu TAKVİM sayfası G48 deki tarih değişince aktif olması için ne yapmalıyım? Saygılar.

Konu Sahibi
Merhaba 2. mesajımdaki 1 nolu sorunu For i = 1 To 40 satırındaki 40'ı 20 yaparak çözdüm. 2 nolu sorunum devam ediyor. saygılar.

2. sorunuz için dosya ektedir.
Tarihleri değiştirip,Tavim sayfasındaki butona basınız.
3 sayfada düzenleniyor.

Konu Sahibi
Sayın Patron üstadım Merhaba; Ara tatil tarihlerini değiştirip butona basıyorum Tatiller güncellendi diyor ama yerleri değişmiyor. saygılar.

Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba Yukarıdaki dosyamın BEP sayfası C sütunundaki tarihleri;

HTML:
C++:

kodları ile çözmeye çalıştım. Ancak hücrelere kodları yazıyor ama hesaplama yapmıyor. Hücreye girip enter yapınca o hücreyi hesaplıyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim. Veya formüllerin yaptığı bir vba kodu nasıl olmalı? Saygılar.

Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba 6 nolu mesajımdaki sorun hakkında bir görüşü olan var mı? Formül hesaplamaları otomatik olduğu halde C5-C24 ve
C31-C49 arasına vba koduyla yazılan formüller hücrelerde görüldüğü halde hücre içine girip enter yapmadan çalışmıyor.

Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba 7 nolu mesajdaki Sayın Patron üstadın dosyama uyguladığı kodlar G48 hücresine girilen tarih mevcut tarihten önce (küçük) olursa kodlar işlem yapıyor. Örneğin 13.11.2023 tarihi varken 06.11.2023 tarihi veya daha küçük bir tarih girilince kodlar işlem yapıyor. Ama 13.11.2023 tarihi varken 20.11.2023 girildiğinde çalışmıyor. Yani tek yönlü işlem yapıyor. Bu kod nasıl düzeltilebilir? Saygılar.

HTML:
C#:

Arkadaşlar merhaba Yukarıdaki dosyamın BEP sayfası C sütunundaki tarihleri;

HTML:
C++:

kodları ile çözmeye çalıştım. Ancak hücrelere kodları yazıyor ama hesaplama yapmıyor. Hücreye girip enter yapınca o hücreyi hesaplıyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim. Veya formüllerin yaptığı bir vba kodu nasıl olmalı? Saygılar.
=GÜN yazan ifadeleri =DAY yapın.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri